Nu mai e nimeni ca tine. Ești unic! Iar, la întrebarea: “cum pot să reușesc?”, pot să-ți răspund în trei feluri:

  1. Niciodată nu va putea cineva să dea un răspuns mai bun decât tine! Da, poți fi ajutat de oameni, care te pot antrena pentru asta. Poți fi ghidat de ei, ca tu să descoperi ceva ce ai în tine, ce e cu tine deja. Așa cum spunea Robin Sharma: fiecare om are puterea de a fi cel mai bun om de pe pămănt într-un anume fel. Magistrală este pentru mine această convingere, activată de înțelegerea potențialului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați. De noi depinde găsirea și activarea lui. De aici și liberul arbitru și libertatea de a alege cu care am fost înzestrați. Dumnezeu ne dăruiște, dar nu ne bagă și-n straiță, o vorbă genială din bătrâni, ce reflectă congruența cu îndemnul din psihologie prin care, în fiecare clipă – prin alegerile personale – ești propriul creator al vieții tale.
  2. Pot să mă gândesc și la câteva reguli care se aplică reușitei umane. De exemplu, avem nevoie cu toții de o hrană cu conținut de vitamine, dar cantitatea de care avem nevoie pentru a atinge performanțe de vârf, variază de la un individ la altul. Avem  nevoie de igienă, hrană și multă afecțiune din partea părinților la început de drum. Este vitală iubirea în primii 3 ani din viață pentru ca sistemul nostru nervos, fiziologia și structura creierului să se dezvolte normal. Putem spune că evoluția noastră depinde de materialul genetic, dar, se pare că mai presus de aceasta este felul în care interacționezi cu mediul, de punctele slabe sau forte pe care le-ai dobândit chiar din prima copilărie.
  3. Nu există decât o singură modalitate de a schimba felul în care trăiești, si anume: schimbarea convingerilor legate de tine. Nu poți schimba lumea, dar poți schimba  lumea ta. Da, lumea ta poți să o faci mai bună, zi de zi. Și, vei vedea apoi cum e și cea din jur. Vei fi surprins de schimbare! Dar nu aștepta ca lumea din jur să se schimbe pentru ca ție să-ți fie mai bine, aceasta nu e decât o mare amăgire și un regres personal! Dacă vei renunța la tot ce credeai legat de tine, aproape tot restul se va schimba, uimitor, vei vedea. Dacă aduci la tine schimbare, tot ce te înconjoară se va schimba!

Astfel, răspunsul la această întrebarea este cam așa: “Tu singur poți să găsești rețeta de viață bună! Tu ai toate răspunsurile! Fie pornești singur, fie ceri ajutorul cuiva, începi să citești, să cauți și .. vei găsi!

Noi suntem singurii care ne putem schimba povestea personală, iar acest lucru este posibil numai prin schimbarea propriei relații pe care o avem cu noi. Ori de cate ori schimbăm ”eroul principal” din povestea noastră, tot restul se schimbă, adaptându-se la noua realitate.

Cine sunt eu, cu adevărat? Ce mă reprezintă din ce fac acum și este ceea ce-mi doresc să fac, cu adevărat? Avem misiunea de a ne descoperi așa cum suntem, dacă ne dorim împlinirea și bucuria dăruirii în viață! Devino ce-ți propui, ”Dă-te din calea ta!”, cum spunea unul dintre mentorii mei, într-o prezentare. Elimină convingerile limitative care te împiedică să mergi înainte, așa cum îți dorești… Mult succes și viziune, nouă, tuturor!

Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!

dr. Lavinia Melania Bratu

Articole precedente:


Dr. Lavinia Melania Bratu: Alege tu mâncarea și nu te lăsa păcălit
Dr. Lavinia Melania Bratu: Morcovi pentru frumusețea și sănătatea ta 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Nutraceuticele – Mâncarea cu rol de medicament 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Morcovi pentru frumusețea și sănătatea ta 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Nutraceuticele – Mâncarea cu rol de medicament

Dr. Lavinia Bratu: Te provoc să ai grijă de tine!
Dr. Lavinia Melania Bratu: Boala pornește din mintea noastră 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Anul acesta vrei să te simți mai bine și să arăți mai bine?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Pulbere de orz verde – suplimentul meu preferat 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ai de pus la punct în viața ta ?

Dr. Lavinia Melania Bratu: 7 pași de urmat, atunci când spui „nu mai pot”

Dr. Lavinia Melania Bratu: Cum să ne clădim un sistem imunitar puternic?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Atenție la nevoia de dulce!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Acceptă provocarea „Intermittent fasting (postul intermintent)!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Mâncarea este cel mai bun prieten al tău

Dr. Lavinia Melania Bratu: 5 motive pentru care ai putea să alergi și tu

Dr. Lavinia Melania Bratu: Când ți-ai făcut ultima dată o deparazitare de viermi intestinali?

Dr. Lavinia Melania Bratu: De câte ori ești stresat(ă), amintește-ți de nevoia corpului