15.7 C
București

Dr. Lavinia Bratu: Te provoc să ai grijă de tine!

Importante

Se apropie sfârșitul acestui an, iar eu citesc despre schimbare, scriu despre rezoluții, sunt captată de aceste procese trăite la nivel conștient. Și, apropo de schimbare, cred că aceasta pornește de cele mai multe ori printr-o revoluție interioară, o zbatere ce te împinge să crezi că viața sau sensul se pot trăi și altfel. Ai parte de reacții automate și tipare comportamentale, despre care ai profunda convingere că-ți aparțin, față de care te-ai atașat poate și din lipsa disperată a unei alternative sănătoase de supraviețuire. Ai dreptul să știi că poți și altfel, poți schimba oricând ceva ce dorești să trăiești ALTFEL.

Orice schimbare este un bun prilej de refelctare asupra năzuințelor viitoare, precum și ale celor memorabil petrecute în trecutul apropiat. Într-un final de an te poți gândi la ce ai învățat în acel an sau la aspirațiile dorite pe viitor. Sunt gânduri de pornire, având mintea trează și viziunea necesară împlinirii lor.

Astăzi, m-am gândit la cele ce pot reprezenta noi năzuințe pentru anul care vine. Cum ar fi să te strunești, să te motivezi și să înțelegi că întreaga viață suntem provocați să avem grijă de noi, să ne supraveghem și să ne fixăm mereu noi țeluri, obiective prin care să creștem firesc, ca oameni, zi de zi. Consider că cea mai bună comparație a termenului de dezvoltarea personală este o maturizare frumoasă, conform etapelor ontogenetice de dezvoltare. Să te inspire cele ce le voi scrie mai departe! Te provoc să-ți alegi unul sau chiar trei dintre ele, ca năzuințe pentru anul care vine. Ce spui, te lași provocat, ca să poți fi mai bun?

  • trezește-te devreme și fii disciplinat;
  • fii blând cu tine însuți și acordă-ți timp zilnic pentru a avea grijă de tine;
  • acordă-ți 30 minute zilnic în care să stai cu tine, să te rogi, să meditezi, să faci un exercițiu fizic, să scrii într-un jurnal etc;
  • alege un regim alimentar ca sursă de energie excelentă pentru rezultate de elită;
  • roagă-te sau practică meditația zilnic, măcar și pentru 5 minute;
  • petrece cât mai des un timp în mijlocul naturii, fă plimbări lungi prin pădure de câte ori ai ocazia;
  • fă-ți un masaj, o dată la 7 zile;
  • ascultă muzica ta preferată;
  • practică solitudinea, tăcerea, nemișcarea – experimentează asta, ai să fii uimit de felul în care începi să te redescoperi în ochii tăi!
  • fă mereu tot ce-ți stă în putință, la fiecare acțiune;
  • cel mai bun mod de a învăța este a-i învăța pe alții, predă mai departe ce ai învățat cu recunoștință și entuziasm;
  • fă-ți un scop din a crea permanent valoare pentru toți oamenii din viața ta și continuă să mergi pe această cale, indiferent ce s-ar întâmpla;
  • urmează-ți visurile!
  • afișează în profesia ta un standard de excelență mult mai înalt decât ar putea cineva să aștepte de la tine. Vei simți și tu abundența și împlinirea venite din acest proces!

Și, amintește-ți ce faci, să faci bine, cu bucurie și asumat. Fixând noi rezoluții pentru viața ta vei întâlni, așa cum este firesc, numeroase obstacole. Dacă ești atent, înveți atunci când ratezi, apoi încerci din nou și vei vedea că atunci avansezi. Dacă nu se întâmplă asta, vei încerca altceva, ceva diferit. Este prudent să începi cu schimbări mici și să urmărești dacă sunt de ajutor. Uneori funcționează și poți înainta, alteori vei vedea că baza de la care ai pornit trebuie schimbată, întregul edificiu are nevoie să fie reformat. Valorile și ierarhia lor este nepotrivită scopurilor tale. Practic, întregul ”joc„ se schimbă sau are nevoie să fie schimbat la un moment dat. Uneori avem nevoie de schimbare și nu e ușor, dar e necesar. Viața are nevoie de redirecționare și corectare de erori, erorile mari implicând schimbări mari, cu sacrificii semnificative.

”Indiferent cât de mărunt e lucrul pe care îl ai de făcut, fă-l cât de bine poți, acordă-i tot atâta grijă și atenție cât ai acorda lucrului pe care-l consideri extrem de important, fiindcă după aceste lucruri mărunte vei fi judecat.” –  Mahatma Gandhi

An Nou Fericit!

Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!

dr. Lavinia Melania Bratu

Articole precedente:

Dr. Lavinia Melania Bratu: Pulbere de orz verde – suplimentul meu preferat
Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ai de pus la punct în viața ta ?

Dr. Lavinia Melania Bratu: 7 pași de urmat, atunci când spui „nu mai pot”

Dr. Lavinia Melania Bratu: Cum să ne clădim un sistem imunitar puternic?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Atenție la nevoia de dulce!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Acceptă provocarea „Intermittent fasting (postul intermintent)!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Mâncarea este cel mai bun prieten al tău

Dr. Lavinia Melania Bratu: 5 motive pentru care ai putea să alergi și tu

Dr. Lavinia Melania Bratu: Când ți-ai făcut ultima dată o deparazitare de viermi intestinali?

Dr. Lavinia Melania Bratu: De câte ori ești stresat(ă), amintește-ți de nevoia corpului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole