Portia-la-jumatate

Sigur că acest deziderat are legătură cu ”hrana noastră cea de toate zilele.” Desigur, relația pe care o ai cu mâncarea va trebui să-și găsească o altă dispoziție. Vrei o schimbare, iar aceasta presupune ca tu să fii pregătit pentru asta. Părăsești zona de confort, însă atunci când ai un obiectiv măreț, asta nu ar trebui să reprezinte o piedică. Din contră, este un moment perfect pentru a te recalibra, cu curaj, încredere și bucuria unui nou început. Dacă te setezi astfel, cu un astfel de mind set, te vei simți excelent de la început, iar rezultatul nu se va lăsa ateptat. Vei reuși!

Cum să reglăm apetitul sau cum să slăbim câteva kg bune, fără a ne înfometa? Cum să trăim mai mult și mai sănătos?

Simplu, reducând porția servită sau dorită de la fiecare masă.

Reducerea porțiilor de la o masă nu înseamnă nici pe departe înfometare. Înseamnă doar o schimbare ce se poate implementa cu succes rapid, feedback-ul primit fiind unul pozitiv. Omul actual a greșit ”tehnica de viață sau de hrană”, a pierdut din arta de a trăi viguros si sănătos, din păcate. Să ne ridicăm de la masă înainte de a ne simți complet plini, ghiftuiți. Avem trebuință doar de răbdare și inspirație, spre a ne putea asculta și controla.

Un articol apărut în anul 1996, Can we stay young?, autorul Jeffrey Kluger prezenta cele mai recente studii științifice privind longevitatea noastră. Au fost aduse multe discuții în vedere, de la genetică la antropozofie. Iar pe final, ca o concluzie, iată ce spunea: ”reducând numărul de calorii, lăsând uneori corpul să-i fie foame, stimulăm secreția de hormoni ce regenerează și împrospătează celulele.” De aproape 20 de ani încoace, discuțiile și cercetările despre longevitate cuprind și aceste afirmații făcute despre…reducerea consumului de hrană conștient!

Vrei să trăiești ani mulți și frumoși?Atunci mănâncă puțin și rămâi slab. Odată cu aceastea mintea și spiritul vor fi mereu tinere!

Reducerea conștienta a consumului  de hrană de la o masă, este o forma de artă  sau chiar o practică spirituală.” Se poate asemăna cu ”o călătorie cu viteza luminii„, spre transformări ale fizicului, psihicului și stărilor sufletești. Este o cale incontestabilă către sănătate! Iată, apariția unei noi filosofii de viață. Pe măsura exercițiului conștient și al explorării aspectelor îmbunătățite și schimbate, vor apărea semne ale sănătății, puterii de revigorare profundă, veți începe să practicați nouă artă în a trăi, și încă una superioară!

Reducerea consumului de hrană este una dintre cheile longevității! Pe lângă asta, vei fi mai bine și vei arăta mai bine. Asta îți doresc eu să îndrăznești, în anul care tocmai a pornit. Știu că vei reuși, doar să te pornești pe noul drum!

Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!

dr. Lavinia Melania Bratu

Articole precedente:

Dr. Lavinia Bratu: Te provoc să ai grijă de tine!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Pulbere de orz verde – suplimentul meu preferat 
Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ai de pus la punct în viața ta ?

Dr. Lavinia Melania Bratu: 7 pași de urmat, atunci când spui „nu mai pot”

Dr. Lavinia Melania Bratu: Cum să ne clădim un sistem imunitar puternic?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Atenție la nevoia de dulce!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Acceptă provocarea „Intermittent fasting (postul intermintent)!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Mâncarea este cel mai bun prieten al tău

Dr. Lavinia Melania Bratu: 5 motive pentru care ai putea să alergi și tu

Dr. Lavinia Melania Bratu: Când ți-ai făcut ultima dată o deparazitare de viermi intestinali?

Dr. Lavinia Melania Bratu: De câte ori ești stresat(ă), amintește-ți de nevoia corpului