Pulbere-de-orz-verde

Tot timpul anului și mai ales după perioade de mici excese culinare,ar trebui să respectăm o regulă simplă: nici o masă fără frunze verzi! Fie de mărar, pătrunjel sau spanac, rucola sau valeriană, frunzele verzi sunt bogate în clorofilă, vitaminele A, C și E. Acțiunea lorantiinflamatoare și antioxidantă este bine cunoscută. În plus, ajută la eliminarea metalelor grele, întărește imunitatea și favorizează asimilarea vitaminelor și mineralelor în corp.

Iarna, avem mai puține opțiuni, astfel că putem folosi pulberea 100% de orz verde. Se spune că orzul verde că ar fi singura plantă din lume care poate hrăni un animal de la naștere până la bătrânețe. E uimitor, nu-i așa?

Îmi place pulberea verde, chiar dacă gustul ei nu este plăcut, eu afirm cu putere: ador pulberea verde! Spun asta pentru că sunt uimită de beneficiile sale și de felul în care susține în timp starea de sănătate și vitalitate. Am simțit toate acestea prin consumul constant, întimp. Sunt vreo 2 ani de când nu am mai renunțat decât ocazional sau în sezonul plin de verdețuri în rest, sunt fidelă acestui obicei prețios.  Calitățile sale bat gustul deloc prietenos, iar la mine funcționează  acest schimb.Îmi spun mereu că astfel, dau dovadă de maturiate și pot să fac cele de bine, în detrimentul unui gust mereu răsfățat!

Zilnic spun pacienților să consume ceva verde, iar beneficiile sunt tare multe. Dacă vrei să știi și tu mai multe despre acestea, citește câte ceva aici și caută să descoperi noutăți. Din punct de vedere fiziologic, consumul de suc verde de orz…

  • ajută inima, plămânii, ficatul, arterele,articulațiile și oasele;
  • distruge radicalii liberi (molecule instabile si periculoase);
  • îmbunătățește nivelul energetic, vigoarea si rezistența;
  • prin prezența superoxid-dismutazei, protejează țesuturile și înlătură din organism substanțele poluante, radiațiile, substanțele chimice,metalele și alte medii straine.
  • structura de carbohidrat al orzului verde conține cantități mari de mucopolizaharide care întăresc toate țesuturile corpului –inclusiv cele ale inimii și arterelor – micșorând cantitatea de grăsimi din sânge.

În aceste vremuri ale alimentație fast-food, cu monoglutamat de sodiu și alte multe substanțe chimice, se cer remedii rapide pentru afecțiunile noastre, majoritatea fiind cauzate pentru că nu avem o dietă bună, sănătoasă. Eucred că orzul verde – care abundă în PROTEINE, VITAMINE, MINERALE, AMINOACIZI, ENZIME, CLOROFILĂ – poate fi răspunsul rapid și inteligent pentru remedierea declinului nutritiv.

Sunt si tablete de orz, dar eu recomand pulberea, fiind mult mai eficientă, mai ușor de asimilat pentru organism. Respectați indicațiile de dozare si amestecați cu jumătate de cană  apă sau suc proaspăt (de preferat de măr, morcovi, portocale).

Sănătate și mereu alegeri conștiente în hrana de zi cu zi!

Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!

dr. Lavinia Melania Bratu

Articole precedente:


Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ai de pus la punct în viața ta ?

Dr. Lavinia Melania Bratu: 7 pași de urmat, atunci când spui „nu mai pot”

Dr. Lavinia Melania Bratu: Cum să ne clădim un sistem imunitar puternic?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Atenție la nevoia de dulce!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Acceptă provocarea „Intermittent fasting (postul intermintent)!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Mâncarea este cel mai bun prieten al tău

Dr. Lavinia Melania Bratu: 5 motive pentru care ai putea să alergi și tu

Dr. Lavinia Melania Bratu: Când ți-ai făcut ultima dată o deparazitare de viermi intestinali?

Dr. Lavinia Melania Bratu: De câte ori ești stresat(ă), amintește-ți de nevoia corpului