Am simțit să scriu câteva idei, pentru a-mi da putere, vis-a-vis de toate acțiunile pe care le mai am de îndeplinit în acest an. Simțeam că sunt copleșită și toate cele câte le mai aveam de dus la bun sfârșit îmi păreau imposibild e realizat. Atunci m-am oprit puțin și mi-au readus la lumină câteva dintre valorile personale, invocate să mă redreseze și să-mi dea putere. Le-am scris și pentru tine, poate te vor ajuta, așa cum s-a întâmplat la mine. Cu drag…

  1. Continuă, mai ales atunci când spui: ”eu nu mai pot!”

Am învățat că pot continua încă mult timp și după ce mi-am spus că nu mai pot! Chiar ai puterea de a continua, atâta timp cât cauți ca orice apare în calea ta să îți dea putere și încredere, nădejde pentru a merge înainte, spre împlinirea țelului propus. Fiecare pas să caute susținerea năzuinței, iar împlinirea vine. Atât de multă putere sălășluiește în fiecare dintre noi, doar să descoperim această bogăție și să o explorăm către bine și cu bună credință.

  1. Trăiește în integritate!

Petrece-ți timpul ocupându-te de activități care se potrivesc cu cele mai înalte intenții ale tale. Lasă deoparte lucrurile la care intuiția te îndeamnă să renunți. Fii în acord cu ceea ce gândești, exprimi verbal și acționezi. A fi un om integru înseamnă a fi în acord cu valorile tale, manifestate în jurul tău, cu dăruire și putere de comuniune aleasă.

  1. Purifică-ți dieta!

Ai nevoie să fii exigent în alegerile tale. Hrana are o anumită informație, iar tu vrei să trăiești la un nivel curat și fin, prin alegeri simple și cât mai aproape de natural. Hranește-te cu rădăcinoase, leguminoase, fructe și legume proaspete, nuci si cereale integrale. Acestea sunt mâncărurile care au cea mai înaltă frecvență informațională despre viață. Evită carnea (mai ales cea crescută indutrial!), produsele lactate cu cheag, alcoolul, zaharul, cofeina, care au cele mai scazute informații de susținere a stării de bine în timp. Amintește-ți că informația tuturor alimentelor pe care le mănânci, te afectează mult timp după ce mâncarea se digera. Odată cu respectarea acestor principii în dietă, aspectul și energia ta se schimbă. În loc să simți că-ți lipsește ceva, vei dobândi claritate mentală, te vei simți mai ușor și vei radia sănătate. Mâncarea este combustibilul tău de funcționare! Oare, de ce nu ai folosi ce e mai bun, alegerea unei alimentații naturale?

  1. Petrece timp de unul singur în natură.

dr. Lavinia Melania BratuSunetele și mirosurile naturii sunt invizibile și îți poartă mintea spre liniște. Cine nu-și dorește ca din când în când să-și antreneze toate simțurile, iar mintea să fie redusă la tăcere? Doar atât! Și, unde să poți face asta mai bine, dacă nu în natură, în mijlocul vieții? Există proprietăți vindecatoare aici. A sta în natura te ajută să te adaptezi ritmului natural al pământului, aici te vei sincroniza și cu ritmul vieții tale, o plimbare într-un parc poate fi cea mai bună terapie.

  1. Nu da pentru a primi ceva înapoi, fii generos, și atât!

Trebuie să recunosc că dăruiam uneori cu dorința și așteptarea de a primi ceva în schimb. Am decis să renunț la toate legături atașate de generozitate. Un lucru a fost surpinzător, încă de la început: am început să primesc recompense surprinzatoare, cum ar fi noi propuneri de colaborare, provocări profesionale și experiențe minunate, alături de oameni noi. Se schimbă ceva major în viața ta atunci când începi să dăruiești firesc, fără să aștepți nimic în schimb. Universul îți trimite oameni noi, situații și vei primi mult mai mult decât ți-ai fi putut închipui vreodată. Renunță la a mai planifica rezultatele pe care le aștepți, ca urmare a ceea ce dăruiești.

  1. Nu judeca oameni din jur, ajută-i dacă poți și caută să înțelegi că toți avem slăbiciuni. Oprește-te din a mai judeca!

Îi judeci pe alții, ca o metoda de a te apăra pe tine, pentru a-i ține departe de tine, astfel încât să nu te apropii de ei si să te ranești, cumva. Nevoia de siguranță, fricile personale, lipsa de încredere și integritate, toate acestea sunt determinante atunci când trăim viața, judecând pe cei din jur. Este un sentiment de slăbiciune și cădere, debarasează-te de el rapid! Cine ești tu să vorbești despre cineva, atâta timp cât nu ai trăit în papucii lui, habar nu ai ce e în sufletul său! Oamenii de lângă noi au nevoie să fie iubiți, la fel ca și noi…

  1. Fii recunoscător, amintește-ți mereu să apreciezi ce ai bun în viața ta!

Să fii recunoscător și să fii conștient de minunea existenței tale. Consider că, cea mai puternică arma pe care o am pentru a merge cu maximă energie înainte este starea de recunoștință. Din ea clădesc cel mai firesc viziunea călăuzitoare, următorii pași și energia de care am nevoie pentru o atitudine învingătoare. Una dintre cele mai imporante lecții, ever: învață să fii recunoscător pentru ce ai, așa poți căpăta mai departe cele de nădejde, către un progres personal.

Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!

dr. Lavinia Melania Bratu

Articole precedente:

Dr. Lavinia Melania Bratu: Cum să ne clădim un sistem imunitar puternic?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă?

Dr. Lavinia Melania Bratu: Atenție la nevoia de dulce!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Acceptă provocarea „Intermittent fasting (postul intermintent)!

Dr. Lavinia Melania Bratu: Mâncarea este cel mai bun prieten al tău

Dr. Lavinia Melania Bratu: 5 motive pentru care ai putea să alergi și tu

Dr. Lavinia Melania Bratu: Când ți-ai făcut ultima dată o deparazitare de viermi intestinali?

Dr. Lavinia Melania Bratu: De câte ori ești stresat(ă), amintește-ți de nevoia corpului