Sunt absolut convinsă de unele dintre sfaturile pe care le dau pacienților mei. Da, spun asta asumat, în urma transformărilor pe care le-am sesizat la oamenii cu care am lucrat și, mai mult decât atât, sunt atât de multe experiențe pe care le-am făcut pe propria piele, cum se spune. Am atâtea exemple de revigorare a sănătății prin introducerea clorofilei, iar astăzi, prin acest articol vreu să deprinzi și tu acest obicei. Să nu treacă ziua fără să consumi ceva verde: frunze verzi, spanac, pulbere de orz, de spirulină sau chlorella…
În cartea scrisă de dr. Bernard Jensen, ”Magia clorofilei din plantele vii”, autorul descrie plantele verzi, prin conținutul lor de clorofilă, ca fiind un tonic general pentru sânge, de folos în toate privințele, de la probleme asociate ficatului, la ulcere, menstruație și hepatită, imunitate, cancer. Molecula de clorofilă este foarte similară cu structura de moleculă hem din sângele uman, care se cuplează cu o proteină pentru a forma hemoglobina din sânge. ”Cei 25 de ani de experinență în consumul de vegetale verzi, bogate în clorofilă, nu-mi lasă nici o urmă de îndoială că ele pot constitui hemoglobina și multe alte componente ale unui sânge sănătos și că o fac realmente.” Iată declarația unui doctor, pasionat de nutriție.
Interesantă este partea în care vorbim de capacitatea unei diete bogate în clorofilă de a absorbi radiațiile, indiferent că vorbim de raze X, linii de curent de înaltă tensiune, monitoare de calculator sau descărcări nucleare. Dr. Seibold, în cartea sa ”Cereal Grass, What s in it for you?”, se referă la puterea vegetalelor verzi de a proteja împotriva vătămărilor cauzate de radiații și de puterea lor în prevenția cancerului.
Un experiment făcut în laborator pe șoricei radiați cu doze letale de raze X, 97% dintre ei au murit, dintre cei ce nu consumaseră plante vegetale verzi. Șoarecii alimentați cu frunze verzi de muștar au murit într-un procent mult mai mic, doar 12%. Este impresionantă diferența, nu-i așa?
Un alt cercetător al Universității Texas Medical Center, Dr. Chiu Nan Lai, menționa: ”Cu cât în vegetale este mai multă clorofilă, cu atât protecția față de substanțele carcinogene este mai mare.”
Dacă nu te împaci încă cu gustul clorofilei și totuși te-am convins că este esențială în vremurile noastre consumul ei, te îndemn să începi cu comprimatele din orz și spirulină, poate și cu făina din semințe de cânepă, care are un gust chiar bun.
Rețeta pentru un cocktail ”bombă de nutrienți” și super bun la gust!
Pregătește-ți zilnic:
- 2 lingurițe făină de cânepă,
- 1 lingură cacao bio,
- suc proaspăt dintr-un măr, un morcov și jumătate de lămâie.
Se amestecă toate și se consumă cu încredere. Te vei simți revitalizat și plin de energie!
Să descoperim împreună prevenția bolilor și starea de sănătate să ne însoțească mereu! Aceasta a fost propunerea mea pentru acest episod. Nu uitați să mă citiți în fiecare zi de luni pe revista de Sănătate 7Aprilie.ro! Merită!
Articole precedente: