„După cancer mamar și de col uterin, am aflat că am hepatită B și C“

Ce poate fi mai dureros decât să primești un diagnostic precum cancerul? Dar hepatita? Anișoara (58 de ani) din Cluj a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer și cu două forme de hepatită: B și C.

„Povestea mea începe acum 10 ani, când medicii m-au disgnosticat cu cancer la sân. Ca fiecare pacientă care suferă de această afecțiune, am trecut prin coșmarul citostaticelor, iradierilor. Am urmat și un tratament hormonal. Toate efectele chimioterapiei le-am simțit din plin: căderea părului, grețurile și durerile specifice acestui tratament. De ce spun că acesta este începutul? pentru că, după coșmarul pe care l-am trăit luptând cu cancerul la sân, a urmat o altă veste cruntă: am fost diagnosticată cu cancer de col uterin. A urmat și extirparea uterului. În urma acestor proceduri medicale, cred eu, am fost infectată cu virusurile hepatitice B și C“, povestește Anișoara.

Chinurile tratamentelor

După ultima operație, cea de extirpare a uterului, Anișoara a observat că la analizele cantitatea de tranaminaze era enormal de mare. „Medicul meu de familie m-a trimis pentru investigații de specialitate la o clinică, unde am făcut analizele pentru depistarea hepatitelor B și C, în urma cărora mi s-au depistat ambele. Am făcut tratament cu interferon, m-am chinui și am reușit, în cele din urmă, să-l duc la capăt. Toți cei care au făcut acest tratament știu cât de dureros este și cât afectează organismul.

Momentan, în ceea ce privește viremia pentru virusul B, aceasta este nedectabilă, însă nu pot spune același lucru și în cazul viremiei pentru C. Virusul este activ și îmi macină organismul încet-încet, dar sigur. Vreau să am putere să merg mai departe, să pot să-mi ajut soțul, care are coloana fracturată, dar și pe mama mea, care este bolnavă de Alzheimer“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *