Când testul de sarcină a indicat două liniuțe roz perfect vizibile, Mariana Biscoianu din Buzău a fost în culmea fericirii. Iar la 2 octombrie 2016 s-a născut Matei Alexandru.

Micuțul blond cu ochi albaștri și gropiță fermecătoare pe obrazul drept părea desprins dintr-o reclamă pentru bebeluși. Copilul avea însă un somn neliniștit și un comportament care a început să-i îngrijoreze pe părinți. Lunile au trecut, iar Mariana și-a dat seama că bebelușul ei nu se dezvoltă precum ceilalți copii.

Diagnostic șocant

Ajunsă la medicul de familie, acesta a sfătuit părinții să meargă cu copilul la neuropsihiatru și neurolog. Specialiștii și-au dat seama că băiețelul suferea de o tulburare de neurodezvoltare, cauzele nefiind foarte clare. Părinții aufost șocați de vestea primită. După zile și nopți de nesomn și lacrimi, după refuzul diagnisticului și după revoltă, Mariana a decis că trebuie să fie puternică pentru copilul ei. Așa că a făcut tot posibilul pentru ca bebeluțul ei să urmeze terapia indicată.

Șansa lui Matei

„De câte ori mă uit în ochii fiului meu, îmi repet că nu trebuie să mă las învinsă de nimic, pentru că iubirea de mamă depășește orice diagnostic“, spune Mariana. „Are posibilitatea de a se integra în colectiv, în societate, dacă se lucrează intens cu el. Există o șansă pentru el. O șansă pe care alți copii nu o au.“, a conchis ea.