Rebecca Thomas și-a început drumul de a pierde din greutate cu o plimbare. Ziariștii de la NBC News relatează modul în care o americancă a reușit să piardă 26 de kilograme.

În 2010, Rebecca Thomas, proprietara unui restaurant care era supraponderală la vremea aceea, a decis să iasă și să exploreze drumurile și cărările din apropierea casei ei din statul Virginia.

„Nu mă mai dureau picioarele, simțeam că fac ceva, și cel mai important, mă simțeam bine, corpul meu se simțea bine și asta mă făcea să-mi doresc să repet experiențele“, povestește femeia.

Thomas, în vârstă de 47 de ani, și-a schimbat și obiceiurile alimentare. Iar treptat a început să piardă din greutate, spune ea – cam un kilogram și jumătate pe lună. În timp, a pierdut 26 de kilograme. Ea spune că mersul pe jos a ajutat-o să realizeze că poate fi activă fără a fi un atlet de competiție. „N-am fost niciodată o persoană atletică, dar aveam acest concept despre mine care nu era în regulă. Adică, faptul că există oameni atletici care pot face lucruri, și apoi ești tu, și doar pentru că nu sunt o atletă de competiție nu înseamnă că nu pot fi atletică“.

Iată cum a reușit să slăbească:

A introdus mersul pe jos în rutina zilnică

Pentru a se asigura că respectă această rutină, femeia mergea pe jos oriunde. Ea spune că nu a contorizat câți pași a făcut sau câte calorii a ars. Pentru ea, mersul pe jos este despre a merge în natură și de a te bucura de locul în care te duc picioarele. „Se întâmplă totul natural. Asta în loc să te forțezi și să aă-ți forțezi limitele și să faci lucruri care nu te fac să te simți bine“.

Se întreba: „Ce pot face azi?“

După ce ai fost o persoană sedentară mult timp, ideea de a te înscrie într-o mare cursă sau la o clasă de gimnastică poate fi foarte copleșitoare, spune Thomas. „Este un salt mult prea mare ca să te arunci într-un regim drastic de exerciții“. În loc să meargă la o sală de sport, ea și-a făcut o promisiune: că în fiecare zi va face un fel de activitate fizică, fie că merge pe jos, fie cu bicicleta.

În zilele când se simțea bine, încerca să meargă mai mult. „Iar când nu mă simțeam bine, trebuia să fac minimumul pe care mi-l setasem, și asta este încă promisiunea pe care o țin“. După ce a început să slăbească, rutina de mers pe jos s-a transformat în alergat. În final a alergat, la prima ei cursă de 5 km. „A fost un moment când eram afarăp și mergeam pe jos și mi-a venit să alerg și am alergat. Mi-a plăcut“.

În plus, a mers și la sala de sport

Thomas nu subestimează sportul în sală, dar spune că servește ca un supliment pentru mersul ei pe jos și alergare. „Există zile când din cauza vremii nu pot merge pe jos, nu pot ieși afară să fac ce-mi place așa că merg la sală să fac forță ridicând gantere sau altceva“.

Nu acceptă noțiunea de „haine pentru sport“

Pentru mersul pe jos nu ai nevoie de haine scumpe de sport, spune Thomas, așa că ea poartă orice o face să simtă confortabil. „Sentimentul că trebuie să fiu îmbrăcată într-un anumit fel ca să faci sport mi-ar pune și mai multe obstacole. Nu contează cu ce te îmbraci, ieși în natură, bucură-te de copaci și fă o plimbare“.

A fost blândă cu ea însăși

Să fii blând cu tine înseamnă să devii activ indiferent de ce cred ceilalți și nu să-ți impui limite, spune Thomas. „Înseamnă să te ridici și să încerci să faci ce-ți place fără a te zbate sau a-ți pune limite artificiale“, spune ea.

Cum să începi?

Dacă ești supraponderală și ai fost sedentară mult timp, Thomas te sfătuiește să începi cu un program de mers pe jos scurt, pe care să îl incluzi în rutina zilncă, dar a cărui durată să o mărești în timp. „Mergi în jurul blocului o dată, iar a doua zi, de două ori. Și eu am început cu o distanță scurtă. E foarte bine să începi așa.

Ea spune să nu ne gândim la mersul pe jos ca la o formă neînsemnată de exercițiu. „Mersul pe jos are puterea de a te duce unde vrei și îți permite să faci salturi în mintea ta despre ce este posibil pentru tine și corpul tău“, spune Thomas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.