La 28 de ani, viața lui Alexandru Stana din Suceava s-a schimbat brusc. Diagnosticat cu „tiroidă ectopică sublinguală“ (glanda tiroidă se află sub limbă), Alexandru a fost nevoit să-și schimbe stilul de viață. Și după ce s-a obișnuit cu acest diagnostic și stilul de viață pe care boala îl impunea, a aflat că este bolnav de cancer tiroidian.

În 2016, când a luat masa cu niște prieteni în oraș a avut o hemoragie la nivelul gurii. A ajuns de urgență la spital unde i s-au făcut mai multe investigații printre care și endoscopie digestivă superioară. În urma acestei investigații, medicii au observat că stomacul lui Alexandru era plin de sânge, numai că pereții săi erau întregi, sănătoși. „Am fost dus la o altă secție, unde târziu în noapte mi s-a făcut o investigație cu o sondă cu cameră și am primit un diagnostic: formațiune tumorală cu suspiciune de tiroidă sublinguală. Mi s-a recomandat să mănânc numai alimente moi,ca să nu zgârii zona aceea care este foarte vascularizată și să merg la un consult endrocrinologic“, povestește Alexandru.

A doua zi s-a programat la un endocrinolog pentru o scintigramă, o investigație cu iod radioactiv ce evidențiază țesutul tiroidian, și dozări hormonale. Diagnosticul primit a fost confirmat și i s-a recomandat intervenția chirurgicală.

Terapie cu iod

Pentru că hemoragiile au continuat și îi provocau un disconfort, Alexandru a fost operat, după care a primit un alt diagnostic crunt: cancer tiroidian. A urmat tratamentul cu iod radioactiv. Înainte de operație avea dese sângerări nazale, care după aceea acestea au dispărut. A urmat un tratament cu Euthyrox, are un regim alimentar obișnuit, dar nu are voie să stea la soare. „Este foarte important ca medicul să-ți explice în amănunt în ce constă afecțiunea de care suferi și ce trebuie să faci pentru a avea o viață cât mai normală. Eu am avut parte și în Suceava și în Iași de medici foarte buni care au știut să-mi răspundă la toate întrebările cu răbdare“, conchide Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.