În urmă cu câțiva ani, familia Simionescu a trecut printr-o încercare foarte grea. Părinții au aflat că fiul lor, Mihai, suferea de defect septal ventricular,o malformație congenitală care, din fericire, se poate trata. 

Această afecțiune se manifestă prin existența unei cavități într-unul din pereții inimii. Lui Mihai i s-a depistat această problemă la naștere, la Timișoara. Acum, copilul are 3 ani și 7 luni. De la naștere și până la vârsta de 11 luni, Mihai a fost supravegheat de medici.

Monitorizat constant

Mama băiețelului explică modul în care a reușit să treacă prin această grea încercare. „Am descoperit boala lui Mihai după ce l-am născut, când doamna doctor care se ocupa de el mi-a dat vestea. Apoi, doctorul de familie ne-a trimis la Timișoara. Am stat două săptămâni cu el în spital după naștere, apoi am mers la Timișoara pentru primul control. Ammers la control în fiecare lună. La nouă luni, medicii mi-au spus că trebuie operat și ne-au recomandat clinica de la Cluj“, povestește Mihaela Simionescu.

Așadar, la sfatul medicilor, părinții au mers cu Mihai la un spital cin Cluj. Nu a putut fi operat imediat pentru că băiețelul răcise. Și au continuat perioadele de complicații. Mihai ba era răcit, ba nu putea fi programata la operație. „Am descoperit fundația „Salvează o inimă“, prin care am ajuns la spital, iar domnul doctor de la Centrele ARES, a reușit să-l opereze pe Mihai la București“.

În ce stare de află copilul acum

Mihai se simte bine acum.Mama lui își amintește că din cauza bolii, trupul firav al copilului nu lua deloc în greutate. „Mihai obosea chiar și atunci când mânca,respira mai greu și răcea foarte des. A luat foarte puțin în greutate după naștere. Și nu lua nici în înălțime. Acum nu mai are nicio restricție,e un copil normal, energic, îi place să se joace, să alerge. Când l-au operat avea numai 10 kilograme. Acum are greutatea normală pentru vârsta lui“, povestește mama.

Cei de la fundație au ajutat părinții să strângă suma de bani de care aveau nevoie pentru operație și au ajuns la București. Operația a fost una ușoară, minim invazivă, iar familia Simionescu a trecut de acest hop în viață, bucurându-se acum de un copil frumos și sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.