Munca de birou, căratul și câteva căzături srioase pot declanșa o hernie de disc chiar și în floarea vârstei. Cristina (32 de ani) din București risca să paralizeze dacă nu s-ar fi intervenit chirurgical de urgență.

Acum un an, după o perioadă solicitantă la locul de muncă, o răceală puternică, diferită de cele obișnuite, urmată de o durere înfiorătoare în zona lombară au pus-o pe gânduri pe Cristina. Ea a luat un calmant și a sperat că situația se va ameliora. Peste 2-3 zile, durerea a coborât pe unul dintre picioare. „Inițial, am crezut că nu e ceva grav, dar în decurs de 7 zile, timp în care am continuat serviciul, am ajuns treptat în situația în care nu mă mai puteam apleca, mergeam încovoiată și-mi simțeam piciorul amorțit“, povestește ea.

Repausul i-ar fi agravat boala

Pe 25 februarie anul acesta, Cristina s-a decis să meargă la camera de gardă a Spitalului Bagdasar-Arseni. Cum la radiografie nu s-a depistat nimic, medicii i-au recomandat 5-10 zile de repaus și analgezice. A ales să meargă la serviciu în continuare. După câteva zile a mers la un neurolog la Spitalul Obregia, o vizită medicală care s-a dovedit salvatoare: „În aceeași zi, am fost internată pentru analize și RMN. Peste câteva zile, am aflat că am hernie de disc, care trebuia operată de urgență. Neurologul s-a mirat că am mai putut veni la spital pe picioarele mele. Dacă făceam repaus, cum fusesem sfătuită, nu m-aș mai fi putut mișca.“

„M-au externat după 4 zile“

Operația a durat 2 ore, iar la reanimare a stat doar 6-7 ore. După numai 4 zile, a putut să se reîntoarcă acasă. Urmează o perioadă lungă de recuperare, în care nu are voie să care, să se îngrașe, să facă drumuri lungi și să stea mult în picioare. „După 2-3 luni de la operație, voi putea face și fizioterapie“, ne-a precizat ea. Timp de un an, trebuie să poarte un brâu special, lombostat. Pentru că spatele este încă sensibil, trebuie să se așeze la orizontală să se ridice într-un mod diferit, cu tot corpul, pentru a-și proteja coloana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.