12.5 C
București

Cele mai bune 7 leacuri pentru diverse afecțiuni

Importante

E bine uneori, în loc să facem un drum la farmacie, să apelăm la ce avem în cămară pentru a prepara unele leacuri care să ne vină în ajutor atunci când suferim de afecțiuni ușoare.

Așadar, am alăcuit o listă cu cele mai bune 7 leacuri cunoscute pentru efectele lor benefice în diverse afecțiuni.

  • Răceală și gripă. Măceşele sunt cea mai importantă sursă de vitamina C. O porţie de o linguriţă de măceşe pe zi, pentru prevenirea gripei sau două-trei linguriţe de pulbere de maceşe atunci când suntem bolnavi pot face minuni.
    La 100g miere se adaugă 30 g fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile, după care se dau copiilor câte 2 linguriţe/zi, iar adulţilor 2 linguri/zi. Se ia până la ora 14, deoarece este puternic energizant şi seara poate produce palpitaţii şi somn agitat.
  • Tuse. Cel mai bun leac pentru tuse este siropul de lămâie și miere preparat în casă. Zeama de la 1-2 lămâie se amesteca cu 2-3 lingurițe de miere de albine. Prin combinatia dintre miere si lamaie vom obtine un sirop cu un puternic efect calmant, dezinfectant si revigorant. Se consuma cate o lingurita de sirop de lamaie de 3-4 ori pe zi sau dupa fiecare acces de tuse, o lingurita inainte de culcare. De preferat este sa nu se mai consume nimic timp de 30 de minute dupa ce am luat siropul de lamaie.
  • Arsuri. Un remediu simplu și rapid, dar și eficient este gelul proaspăt de aloe vera. Rupeți o frunză de aloe și puneți sucul pe rană sau răni, de câteva ori pe zi. Se va vindeca foarte rapid și nu va lăsa urme grave. Crema sau gelul de aloe vera este la fel de bună, asta dacă nu aveți planta în casă.
  • Antibalonare. Pseudofructele de ienupăr au acțiune diuretică și antispastică. Calmează durerile de burtă și favorizează eliminarea gazelor intestinale. Sunt recomandate și pentru îmbunătățirea digestiei. Se consumă sub formă de infuzie (două lingurițe de pseoudofructe de ienupăr la o cană cu apă). Se iau doar trei-patru lingurițe pe zi din acest lichid. Nu se depășește doza. Se mai poate prepara o tinctură din 20 de pseudofructe la 100 ml de alcool de 70°. Se lasă la macerat timp de 8 zile, după care se strecoară și se depozitează într-o sticluță închisă la culoare. Se iau 2,5-5 ml de tinctură pe zi, în apă sau sirop, în mai multe reprize. Este contraindicat în stările inflamatorii renale, insuficiență renală, diabet și femeilor însărcinate. Utilizarea îndelungată sau supradozarea poate afecta rinichii.
  • Negi. Un tratament eficient este aplicarea usturoiului strivit peste neg. Se pune doar pe neg, restul pielii se protejează cu vaselină. Se leagă bine și se repetă timp de o săptămână această procedură. Câteodată dispare mai repede, mai ales dacă se folosește și în uz intern usturoi crud sau pilule cu usturoi. Ajută organismul să lupte cu virusul.
    Se mai poate aplica o compresă cu vată înmuiată în oțet, care se aplică direct pe neg și se lasă 2-3 ore pe zi. Se repetă până dispare.
  • Pietre la rinichi. Prepară o infuzie din o linguriţă de mătase de porumb la o cană de apă. Bea o cană dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, şi una pe parcursul zilei. Decoctul (30 g de mătase de porumb la un litru de apă) se fierbe la foc mic 30 de minute. Toată cantitatea se consumă pe parcursul zilei.
  • Dureri reumatice. Cataplasmele cu cartofi reduc durerea la persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism. Cartofii copţi , caci au un puternic efect antioxidant care ajută la reducerea inflamaţiei. Totodată sunt de ajutor şi pentru reducerea durerii.
  • Şi sucul proaspăt de cartofieste eficient, deoarece reduce inflamaţia articulaţiilor. Bei două căni cu suc pe zi,  o lună.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole