Povestea Amaliei a în urmă cu aproape un an, când, după 8 luni de încercări eșuate de a rămâne însărcinată, a fost diagnosticată cu fibrom uterin de 5 cm. Cum dorința de a avea un copil era prea mare, vestea a căzut ca un trăsnet.

Amalia avea 27 de ani și refuza cu vehemență să creadă că nu va avea copii. A început să se informeze despre afecțiunea pe care o are și a hotărât în urma sfatului medicului să recurgă la embolizarea arterelor uterine. Este o metodă minim invazivă care tratează fibroamele uterine.

Procedura presupune injectarea unei substanțe speciale, care oprește alimentarea cu sânge a fibromului. „Am citit mult, am participat și la un seminar unde am înțeles exact ce se întâmplă referitor la această intervenție“, spune Amalia. Ulterior, s-a programat la un consult și o ecografie la un medic, iar în scurt timp Amalia a fost supusă intervenției. A stat în spital doar 24 de ore, iar recuperarea a fost rapidă.

În sfârșit, însărcinată

La controlul ecografic de 3 luni după procedura minim invazivă, medicii au constatat devascularizarea completă a fibromului și scăderea acestuia în dimensiuni. În urma acestui rezultat bun, medicul i-a recomandat Amaliei că poate încerca din nou să rămână însărcinată. La scurt timp, ea a anunțăat că este gravidă cu un băiețel și că sarcina decurge normal. Amalia urmează să nască luna următoare. „Le mulțumesc din suflet medicilor care și-au dat interesul și și-au exercitat profesionalismul pentru mine, cât și personalului auxialiar care a fost de excepție, pentru faptul că voi trăi cel mai nobil sentiment din lume – voi fi mamă!“, a conchis Andreea.