Valeria Dorian este nutriționist-dietetician și ne explică modul în care putem să ne hrănim corect în perioada postului.

„În post, deși nu mâncăm carne și produse de origine animală, putem avea parte de aminoacizii necesari organismului consumând quinoa, amarant sau soia. Quinoa și amarantul sunt pseudocereale aproape identice din punct de vedere nutrițional și conțin fibre, vitamine și antioxidanți.

În salate se pot adăuga semințe de tot felul sau ne putem delecta cu leguminoase delicioase ca lintea, mazărea, năutul și fasolea. De asemenea, tot în această perioadă sunt indicate frunzele de urzică, benefice în curățarea ficatului, spanacul, care are grijă de flora intestinală, și salata verde, pentru cine vrea să slăbească“, spune nutriționista.

Cât despre Ziua Internațională a Sănătății, Valria Dorian ne îndeamnă să avem grijă la ce mâncăm, la ce stil de viață ducem, pentru că mai mult de jumătate din starea noastră de sănătate este dată de un stil de viață echilibrat. „Și nu uitați: citiți cu atenție etichetele de pe fiecare produs pe care îl cumpărați. Pentru a evita tot felul de elemente care dăunează grav sănătății“.