25.4 C
București

Slăbirea vederii l-a obligat să nu-și mai practice meseria

Importante

Reușise să-și îndeplinească unele dintre cele mai frumoase vise: avea un copil care împlinea câteva luni, un soț care o iubea și pe care-l iubea, o familie fericită. Dar viața ne pune câteodată la încercare. Tania a primit și o veste șocantă: soțul ei risca să-și piardă vederea, dar cu tenacitate acesta a reușit să-și depășească problemele.

După o nuntă superbă și apariția pe lume a primului lor copil, Tania și partenerul său de viață se bucurau de liniștea din cuibul lor. O încercare a venit însă să le umbrească fericirea. Înainte de căsătorie, soțul ei făcuse o operație de schimbare de cristalin, pentru că o miopie galopantă îi amenința acuitatea vizuală. Fiind de profesie medic, o astfel de problemă l-ar fi împiedicat să-și desfășoare activitatea. După o primă intervenție, situația părea să fie sub control.

Operații în lanț

Doi ani mai târziu, a apărut o primă dezlipire de retină. A fost operat de urgență, iar apoi intervențiile s-au tot succedat. A șasea oară, bărbatul a mărturisit medicilor că nu mai vede nimic cu respectivul ochi. Situația era gravă, pentru că acela părea să fie „ochiul bun“. Celălkalt avea și el o dezlipire de retină, care nu era considerată o urgență, dar care îi afecta macula, adică partea centrală a retinei. Din această cauză, bărbatul nu putea citi decât cu mare greutate. Să-și practice meseria nici nu se mai punea problema.

Micile și marile bucurii ale vieții

A urmat un control în străinătate, diagnosticul fiind de atrofie de nerv optic la ochiul operat de șase ori. Specialiștii au recomandat o nouă operație la celălalt ochi – ceea ce s-a și întâmplat. Abia după 3-4 ani, vederea s-a mai îmbunătățit puțin. Soțul Taniei poate citi texte scurte, dar nu și-a mai putut practica meseria. S-a pensionat pe caz de boală. A mai urmat însă un hop. Alungarea spaimelor, a anxietății și a dureii. Au reușit împreună, iar acum se bucură de clipele liniștite din viața lor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole