Diagnosticul de poliartrită reumatoidă a venit pentru Simona atunci când simțea că are toată viața în față. Era o tânără studioasă, romantică și veselă. „Aveam vise romantice adolescentine“, ne spune ea. A învățat să lupte cu boala și reușește să se bucure de o viață activă.

Afecțiunea de care suferă Simona este o boală reumatică autoimună, care, din păcate, își poate face apariția din adolescență sau chiar copilărie. Primele simptome au fost niște dureri acute, aproape de nesuportat și picioarele umflate. „Verdictul“ bolii nu a fost deloc ușor. „Nu m-am gândit niciodată că aș putea ajunge țintuită la pat, cu membrele deformate și cu dureri permanente“. În tot acest timp a avut un ajutor vital fără de care nu s-ar fi descurcat: părinții. Au fost aliații ei în lupta cu boala, un sprijin fără de care poate că nu ar mai fi fost în viață.

Faza incipientă a bolii

Simona a dus o luptă dură cu boala încă de la primele simptome. A aflat că afecțiunea era în fază incipientă, când ar putea fi stopată sau ar putea să încetinească evoluția. „Am respectat și respect în continuare înstrucțiunile și tratamentul prescrise de medic. Dar trebuie să am grijă de întreg organismul, de buna dezvoltare a acestuia. Și în acest sens fac gimnastică medicală, kinetoterapie, gemoterapie ( noua fitoterapie care utilizează țesuturile embrionare ale plantelor, aflate în faza de diviziune celulară – n.r.), fitoterapie, masaj terapeutic și alte terapii complementare care mă țin în formă“, povestește Simona.

Cu conștiinciozitate merge la controale regulate, periodice, care sunt foarte importante pentru a preveni complicațiile ce ar putea surveni din cauza imunității scăzute.

„Sunt o fire care nu stă locului“

Au existat în viața Simonei momente în care nu putea să deschidă o sticlă. Sau nu putea să se închidă la nasturii de la bluză. Sau să nu-și poată pună șosetele sau pantofii în picioare. Dar Simona învățat să prețuiască fiecare clipă. A descoperit puterea rugăciunii și crede că Dumnezeu este mereu lângă ea și îi dă putere să meargă înainte, să meargă mai departe. „Nu cedez, nu mă resemnez în fața bolii. Nu-mi stă în fire Decizia de a lupta cu boala, implicarea medicului meu și dragostea părinților și a prietenilor mei m-au făcut să fiu un om activ. Am o viață profesională și socială și mă bucur de dragostea necondiționată și înțelegerea soșului meu, care îmi este alături de 5 ani“.

Pe site-ul Ligii Române contra Reumatismului (www.reumatism.ro) puteți afla mai multe informații medicale din surse sigure, certificate, puteți găsi susținere emoțională, suport moral și practicarea kinetoterapiei cu personal specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.