23.1 C
București

„Domin boala, nu mă lupt cu ea“

Importante

Boala Lyme sau borelioza, cum mai este cunoscută, este cauzată de mușcătura căpușelor. O astfel de insectă i-a schimbat viața unei femei de 30 de ani.

Când a fost diagnosticată cu boala Lyme, anul trecut, Angela L. din București a început o călătorie plină de frică, durere și confuzie. „Mă durea spatele“, spune ea, „capul nu mi-l mai puteam ridica, Prietenul meu spune că, uneori, bolboroseam cuvinte fără niciun sens. Am luat munți de medicamente, Această boală a ucis atât de mult din mine, încât devenisem o epavă.“.

Nu a mai putut să meargă

Dar Angela a simțit în ultima vreme îmbunătățiri majore ale stării de sănătate. „Februarie a fost prima mea lună fără dureri. Mi-au revenit puterile, Soper să pot merge cu bicicleta, lucru pe care nu l-am mai făcut de anul trecut. Nici nu puteam să merg. Acum pot. Sunt o persoană activă. Boala îmi luase toate astea.“ Nu mai ia antibiotice, iar de ceva vreme face masaj terapeutic pentru durerile de spate. „Mă simt în al nouălea cer. Nu mai aveam nici gust la mâncare. Iar acum mi-am recăpătat acest simț. Și mă bucur de el“.

O experiență cu învățăminte

Nu-i place să spună că se luptă cu boala, ci că o domină, că este deasupra ei. „Lupta implică un război cu un adversar destoinic. Iar eu nu vreau să dau o astfel de putere bolii mele. Nu e un război. Nu există perdanți și câștigători. Iar denumirea asta de luptă mă și cam obosește (râde).“

Acum că este aproape sănătoasă, Angela își revine la viața normală. Se duce din când în când la sala de sport și chiar și găsit un loc de muncp. „Le fac pe toate pe rând. Sunt recunoascătoare pentru fiecare zi. Această experiență m-a învățat o tonă de lecții de viață“, mărturisește Angela.

Ce i-ar sfătui pe alții care suferp de aceeași boală? „Există o grămadă de remedii medicale prescrise, dar fiecare tratament este personalizat. Trebuie să-ți monitorizezi organismul și să vezi ce funcșionează și ce nu. Iar lucrul cel mai important pe care l-am învățat este că există lumină la capătul tunelului, cu siguranță“.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole