Trebuie să recunoaştem că fiecare dintre noi ajungem să spunem că ”Vârsta îşi spune cuvântul!”  Ei bine, este timpul să renunţi la gândirea negativă, pentru că tinereţea vine în primul rând din interior.

Scapă de rutina zilnică şi acceptă schimbările cu uşurinţă! 

Deşi ai trecut de prima tinereţe şi duci un mod de viaţă prestabilit, nu înseamnă că nu poţi include schimbări esenţiale care să te ajute să te simţi mai tânăr şi mai energic. Schimbările sunt binevenite la orice vârstă. Începe cu lucruri mici şi vei vedea că încet, dar sigur, vei ajunge să spui „DA” schimbărilor majore din viaţa ta. Fă lucruri care te fac fericită. Cumpără-ţi ceva ce ţi-ai dorit mereu, dar ai amânat din diverse motive. Nu renunţa la prieteni. Chiar dacă ai în programul zilnic o grămadă de lucruri de făcut, nu ezita să ieşi la o întâlnire cu prietena cea mai bună. Treburile casnice nu trebuie să fie o corvoadă, iar casa va arăta mereu bine, chiar dacă evadezi câteva ore din ea. Poţi lega oricând prietenii noi, mai ales dacă persoanele respective au un stil optimist de a-şi trăi viaţa şi se simt mereu tinere. Cu siguranţă te vei molipsi şi tu şi vei reuşi să te încarci cu energia lor pozitivă.

Nu renunţa la sport!  

Fie că faci plimbări scurte sau exerciţii uşoare, încearcă să le incluzi în programul zilnic timp de 15-20 de minute şi te vei simţi mai energică. Sportul te menţine tânără atât la exterior, cât şi la interior.

 Rezervă-ţi timp doar pentru tine!

 Ai mult de lucru la serviciu şi te gândeşti că nici acasă timpul nu te ajută să le rezolvi pe toate?  Nu te stresa şi încearcă să obţii ce îţi doreşti păcălind puţin timpul şi făcând uneori exact ce te face să te simţi mai bine. Citeşte o carte, uită-te la un film sau pur şi simplu relaxează-te pe canapea şi pune-ţi gândurile în ordine. Meditaţia este un bun remediu de refacere a tonusului psihic.

Visează cu ochii deschişi şi nu înceta să crezi că visul tău poate deveni realitate. Visurile ne menţin creierul tânăr şi sufletul frumos şi atunci merită să faci tot ce poţi pentru a le materializa. Eliberează-te de gândurile negre care te vor împiedica să obţii ceea ce îţi doreşti şi te vor duce la depresie.

În atitudine stă totul!

Specialiştii ne recomandă să ne concentrăm pe ceea ce putem face şi nu pe lucruri greu de realizat pentru a nu ne demoraliza singuri. O gândire pozitivă  reprezintă un factor important în menţinerea tinereţii sufletului şi creierului nostru. În tot ceea ce facem zilnic stă secretul tinereţii. Fii optimistă, fă cât mai des lucruri care să te bucure, zâmbeşte cât mai mult, indiferent de piedicile  pe care le întâlneşti. Atitudinea înseamnă totul!