Un virus modiicat genetic care omoară celulele canceroase și le distruge locurile ascunse a fost creat de oamenii de știință britanici, informează New York Post.

Acest virus țintește atât celulele canceroase cât și pe cele sănătoase care protejează cancerul de intervenția sistemului imunitar. Rolul fibroblastiilor  este de a ține laolaltă diferite tipuri de organe, dar pot fi afectate de celulele canceroase astfel încât vor deveni fibroblastii asociate cu cancerul. Acestea vor ajuta tumorile să se dezvolte, să se împrăștie și să se sustragă tratamentului.

Virusul, creat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, atacă toate carcinoamele, care sunt cel mai răspândit tip de cancer. Descoperirea a fost publicat în Cancer Research.

În prezent, orice terapie care ucide fibroblastiile „înșelătoare“ le poate ucide și pe cele bune din organism – cum ar fi în cazul cancerului de măduvă și de piele – cauzând toxicitate.

Așadar, cercetătorii au folosit un virus numit enadenotucirev, care se află deja în testări clinice pentru tratarea carcinoamelor. A fost dezvoltata astfel încît că infecteze numai celulele canceroase, lăsând în pace celulele sănătoase.

„Un pas important“

Dr. Kerry Fisher de la Departamentul de Oncologie, care a condus întreaga cercetare, spune: „Chiar și când majoritatea celulelor canceroase dintr-un carcinom sunt ucise, fibroblastiile pot proteja celulele canceroase residuale ajutându-le să se recupereze și să se dezvolte. Până acum, nu a fost descoperită o metodă care să omoare atât celulele canceroase cât și fibroblastiile care le protejează în același timo, fără a ditruge și restul organismului. Noua noastră tehnică țintește în același timp fibroblastiile în timp ce omoară celulele canceroase cu acest virus. Ar putea fi un important pas înainte“.

Acest virus a fost testat pe mostre de cancer uman și la șoareci. Virusul ar putea fi testat pe oameni diagnosticați cu carcinom, la începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.