La trei ani și jumătate după accidentul de schi petrecut în stațiunea franceză Meribel, Michael Schumacher se află în continuare în comă, iar șansele să își revină sunt foarte mici.

Publicația spaniolă Las 2 Orillas vine cu noi detalii îngrijorătoare despre starea de sănătate a fostului star din Formula 1 care ar cântări doar 45 de kilograme și ar măsura mai puțin cu 14 cm decât înainte de accident, nu poate vorbi și respiră artificial. Tot Las 2 Orillas mai scrie că nu mai puțin15 specialiști îl asistă zi și noapte în vila familiei din Gland, din apropierea Lacului Geneva din Elveția.

Soția fostului pilot speră în continuare într-un miracol și încearcă în fiecare zi să îl ducă în grădină cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Vila familiei lui Michael Schumacher continuă să fie bine păzită, pentru a nu le permite jurnaliștilor sau a altor curioși să se apropie. Fostul septuplu campion din Formula 1 este vizitat doar de fratele său Ralf, alți membri ai familiei și de prietenii foarte apropiați precum Flavio Briatore, Ross Brawn și Jean Todt.

Pe lângă informațiile oferite de Las 2 Orillas, Diario Gol mai scrie că familia lui Schumacher suportă costuri de aproximativ 100.000-150.000 pe lună cu tratamentul și îngrijirea fostului pilot.

Deși averea sotului sportiv se ridică la peste 500 de milioane de euro, soţia sa, Corinna Schumacher, ar fi vândut un avion privat şi o casă de vacanţă în Norvegia pentru a acoperi costurile de îngrijire care ar fi depășit 20 de milioane de euro în cei trei ani de suferință.

Apropiații lui Schumacher fac însă tot posibilul ca în presă să apară cât mai puține detalii despre starea acestuia de sănătate. Recent, publicația germană Bunte a fost condamantă să plătească 50.000 de euro după ce a publicat informații false, cum că fostul pilot „va putea merge din nou”, după accidentul suferit la schi pe 29 decembrie 2013.

Managerul fostului pilot al Ferrari, Sabine Kehm, a explicat de ce detaliile exact legate de starea de sănătate a clientului său nu sunt furnizate presei.

„Întotdeauna Michael a delimitat foarte clar spațiul public și cel privat, situație acceptată mereu de fani și de presă. Am luat această decizie pentru a-i proteja intimitatea în interesul lui Michael și pentru că fix așa și-ar fi dorit să se întâmple”, a precizat Kehm.