5.9 C
București

Obezitatea inamicul public numărul unu

Importante

obezitateColoana vertebrală ne controlează metabolismul

Potrivit statisticilor 70% din populația globului este supraponderală. Pentru mulți oameni ar părea surprinzător faptul că există o legătură între obezitate și coloana vertebrală.

Bazându-se pe mulți ani de studiu al obezității cercetătorii americani au ajuns la concluzia că există o strânsă legătură între obezitate și starea proastă a coloanei vertebrale.

Cauzele directe ale obezității sunt: dereglările hormonale, procesarea neadecvată a grăsimilor și carbohidraților, care își au adesea originea în deteriorarea măduvei lombare. De aceea nici un regim de slăbire nu poate opri pe termen lung scăderea sau creșterea în greutate anormală. Dietele sărace în calorii, limitarea numărului de mese, diversele cure de slăbire, nu îndepărtează cauzele greutății anormale.

Regimurile de slăbire, pe perioade îndelungate de timp pot deveni periculoase pentru sistemul circulator. Organismul nostru construiește aproximativ 10 000 de metri de vase sanguine pentru a deservi un kilogram de țesut adipos. Dacă greutatea fluctuează în mod frecvent, din cauza regimurilor, se exercită o presiune constantă asupra sistemului circulator, rezultatul fiind deteriorarea gravă a vaselor și venelor (mai ales la picioare).

Obiceiurile proaste ce conduc la obezitate

Încercați să vă schimbați obiceiurile proste, responsabile în mare măsură pentru obezitate și eliminați-le din viața dumeavoastră. Veți fi plăcut surprinși de rezultate.

  1. Obiceiul de a mânca cu precădere produse alimentare rafinate și gătite duce la deficiențe în vitamine și microelemente naturale, care nu au valoare nutrițională.
  2. Combinarea incorectă a alimentelor duce la o digestie dificilă, deoarece fiecare aliment are nevoie de un anumit tip de enzime digestive.
  3. Obiceiul de a mânca în timp ce te uiți la televizor, ne răpește intimitatea meselor. La masă trebuie să fi „mut și surd” spun dieteticienii.
  4. Mâncatul în stare de nervozitate, este un alt obicei prost care ne face să uităm moderația. Ficatul este primul care reacționează în condiții de stres, iar căile biliare se îngustează, bila nu ajunge în intestinul subțire, iar mâncarea rămâne nedigerată.
  5. Mâncatul înainte de culcare sau în timpul nopții. În timpul nopții toate procesele din organism sunt îndreptate către reconstrucția celulelor și întinerirea organismului. Mâncatul noaptea nu ne dă decât grăsime, pietre la ficat și la rinichi.
  6. Culcatul după masă activează mecanismele care funcționează în mod normal în timpul somnului și îndepărtează atenția de la digestie. Mâncarea nedigerată este transformată în grăsime. După masă puteți face următorul exercițiu: merge-ți pe călcâie pentru a crește aportul de sânge în stomac și vă îmbunătățiți digestia.
  7. Obiceiul de a mânca ceva frecvent sau mestecatul continuu, duce la slăbirea enzimelor digestive, ducând la o digestie incompletă.
  8. Consumul de alimente dulci coapte în cuptor duce la blocarea cu amidon a pereților absorbanți ai tractului digestiv și contribuie la producția de mucus în exces. Dulciurile duc la creșterea în greutate. Sunt recomandate fructele uscate, semințele (de floarea soarelui sau dovleac) și nuci într-o cantitate mai mică.
  9. Băutul lichidelor în timpul mesei duc la disfuncția sistemului digestiv și hormonal. Apa se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei sau cu o oră după masă. Apa băută în timpul mesei îngrașă.
  10. Obiceiul de a mânca repede fără a mesteca bine mâncarea. Mestecă fiecare îmbucătură de cincizeci de ori, astfel stomacul va avea o sarcina mai ușoara și digestia va fi îmbunătățită.
  11. Stilul de viață sedentar, nu folosește multă energie,iar organismul nu are ocazia de a utiliza depozitele de grăsime. Este bine să facem mișcare în timpul zilei pentru a crește energia consumată.

obezitate exercițiuCum slăbim?

Atunci când cauza obezității este îndepărtată, creșterea in greutate va înceta. Pentru a scăpa de excesul de greutate acumulat este necesar să parcurgem câteva etape:

Corectarea alinierii vertebrelor lombare. Există numeroase metode, printre care:

Metoda barei de exerciții (spalier).Prindeți bara cu ambele mâini, depărtați picioarele la zece centimetri distanță, apoi întindeți încet coloana vertebrală.

Masajul cu un rulou. Înveliți ruloul într-un prosop moale și puneți-l pe podea. Întindeți-vă astfel încât zona lombară să fie pe rulou și mișcați-vă organismul înainte și înapoi (20-40 de secunde în fiecare direcție). Această metodă este dureroasă, dar eficientă. La început veți simți dureri în zona lombară dar după trei, patru zile, durerile vor începe să scadă.

Foarte important, înaintea oricărui exercițiu faceți mișcări simple de încălzire.

Terapia manuală. În ultima vreme există mulți profesioniști, care efectuează proceduri de aliniere a coloanei. Este foarte important să alegeți un specialist cu recomandări bune, deoarece o procedură greșită poate provoca un traumatism pentru tot restul vieții.

Sunt extrem de benefice exercițiile yoga, care nu supun organismul la un efort fizic prea mare.

Creșterea graduală și sistematică a activității fizice. Obezitatea poate fi tratată ca o boală provocată de dezechilibrul în fluxul de energie. În termeni de fizică, atunci când aportul de energie este mai mare decât consumul (mâncatul în exces combinat cu sedentarism), se formează țesutul adipos pentru a înmagazina excesul de energie.

Cea mai sigură și mai eficientă metodă de scădere în greutate este să mâncați mai puțin și să faceți mai mult sport.

Susținerea unor programe de curățare internă. Posturile scurte și regulate sunt o metodă excelentă de a reîntineri metabolismul. Nu este de mirare că religia dictează postul drept un act moral. Ne ajută să scăpăm de grăsime și în același timp ne purifică mintea și sufletul.

Există două tipuri de post: cel limitat în care eliminăm proteinele și grăsimile de origine animală (se beau sucuri și se mănâncă numai fructe și legume) și postul strict, prin care ne abținem de la mâncare și băutură (inclusiv apă minerală în cantități adecvate), acesta fiind cel mai benefic pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

În timpul postului organismul se hrănește cu propriile toxine – acestea nu pot fi considerate alimente bune și de calitate. sângele absoarbe compușii toxici din intestinul gros și îl transportă în tot corpul. Oboseala și durerile de cap sunt rezultatul autointoxicării. Putem ajuta organismul să elimine mai rapid toxinele printr-o clismă (importantă pentru cei care suferă de migrene).

Postul poate fi scurt (1, 3, 5, 7 zile), sau lung (9, 11, 14, 17, 21 sau 40 zile). Abstinența de la mâncare pentru mai mult de 40 de zile transformă postul în înfometare, cu toate consecințele negative ce decurg din acesta.

Victor Hugo spunea că „oamenii nu pot dobândi ceva ce nu înțeleg”. Pentru a aplica această regulă în cazul obezității -„nu putem slăbi fără să înțelegem ce înseamnă obezitatea”. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să găsească o metodă individuală de a ne menține sănătatea trupului, o metodă bazată pe fiziologia unică a corpului nostru, nu pe formule vândute în masă.

Respectă regula : „Mănâncă pentru a trăi, nu trăi pentru a mânca”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole