23.1 C
București

Cercetătorii israelieni anunță că au descoperit tratamentul anti-cancer

Importante

O echipă de cercetători israelieni anunță că au ajuns la un tratament eficient împotriva cancerului, care va fi disponibil în cursul anului viitor, potrivit Jerusalem Post.

Noul tratament împotriva cancerului a fost dezvoltat de Accelerated Evolution Biotechnologies, sub conducerea dr. Ilan Morad.

”Suntem de părere că în decurs de un an vom oferi un tratament care va lecui  complet cancerul. Tratamentul descoperit de noi va acționa eficient chiar din prima zi a administrării, va dura undeva în jurul câtorva săptămâni, va avea efecte secundare minimale și nu va costa mai mult decât altele prezente deja pe piață”, a declarat pentru sursa citată Dan Aridor, directorul companiei Accelerated Evolution Biotechnologies.

Tratamentul, care are denumirea MuTaTo, va utiliza o schemă care combină utilizarea peptidelor anticancerigene și a unei toxine care suprimă celulele canceroase.Schema de tratament va fi particularizată pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de cancer de care suferă, a mai menționat dr. Ilan Morad.

„Probabilitatea de a avea multiple mutații care să modifice simultan toți receptorii țintiți scade dramatic odată cu numărul de ținte folosite“, spune Morad. „În loc să atacăm receptorii unul câte unul, atacăm trei receptori o dată – nici măcar cancerul nu poate să facă o mutație pentru trei receptori în același timp“.

Schema de tratament va fi particularizată pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de cancer de care suferă, a mai menționat dr. Ilan Morad.

Sună fantastic, având în vedere că 18,1 milioane de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate în întreaga lume într-un an, potrivit Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului. Ba mai mult, fiecare al șaselea deces din lume este cauzat de cancer, făcându-l a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare.

Tehnologie împotriva cancerului

La începutul anului, o companie de cercetare medicală din Israel susținea că deține o tehnologie capabilă să extermine tumorile canceroase. Specialiștii israelieni spuneau că vindecarea de cancer e la fel de simplă ca o vizită la dentist.

Această tehnologie a fost dezvoltată de Alpha Tau Medical, un centru de cercetare israelian, unde se studiază de mulți ani leacul contra cancerului.

Tehnologia lor folosește așa-numita terapie prin radiații sau DaRT și presupune injectarea în tumoare a unei “semințe” radioactive care eliberează un nivel ridicat de energie radioactivă alpha pentru a distruge tumoarea.

Întregul proces poate dura cel puțin două săptămâni, dar, odată introdusă acea “sămânță” în organism, poate rămâne acolo pentru că un afectează pacientul, fiind biocompatibilă.

Elementul radioactiv utilizat este Radium-224 și nu eliberează radiații decât pe o rază de câțiva milimetri în interiorul tumorii.

Această tehnică de vindecare se poate aplica doar în cazul tumorilor solide și, după cum își prezintă cei de la Alpha Tau Medical proiectul care ar fi fost deja testat cu succes, este un tratament eficient, poate chiar cel mai bun de până acum pentru că acționează exact acolo unde e problema.

Iar cel mai mare avantaj al tratamentului este că nu are efecte secundare, după cum spun cercetătorii israelieni. Nu unele severe, cel puțin.

Studiile clinice prin aplicarea tratamentului DaRT au început în 2017 și a fost testat pe mai mult de 6.000 de animale. Deocamdată, doar în Israel și în Italia este testat și a fost eficient în 70% din cazuri.

Evident, injectarea se face doar după o anestezie locală, care te poate ține vreo două ore, dar nu e nevoie de nicio intervenție chirurgicală complicată și periculoasă, pentru a fi extrasă tumoarea care-ți creează cancer.Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole