Traumele din copilărie, cum ar fi neglijența părinților, cauzează răni fizice la nivelul creierului și dezvoltă riscul sever de depresie, potrivit The Telegraph care citează un nou studiu.

Pentru prima dată, oamenii de știință au stabilit o legătură între schimbări la nivelul structurii creierului și experiențele traumatice din primii ani de viață și și o sănătate mintală afectată în anii de maturitate.

Publicat în Lancet, studiul a descoperit „o semnificativă“ legătură între adulții care au avut parte de rele tratamente în copilărie cu un cortex insular mai mic, o parte a creierului despre care se crede că ajută la reglarea emoțiilor.

Cercetarea s-a concentrat mai ales asupra fenomenului cunoscut sub numele de „cicatrici la nivelul sistemului limbic“, pe care alte studii precedente le-au indicat ca fiind responsabile de starea de stres.

Studiul a implicat 110 pacienți internați în spital cu turlburrări depresive majore care au fost apoi monitorizate pentru a se vedea dacă reapar în următorii doi ani.

Ce înseamnă aceste descoperiri

Pacienții au fost subiectul unui chestionar detaliat despre perioada copilăriei, în care trebuiau menționate incidente de genul abuz fizic, neglijare fizică, abuz emoțional, neglijare emoțională și abuz sexual. Pacienților li s-au făcut RMN-uri, pentru a căuta schimbări în structura creierului.

Dr. Nils Opel de la Universitatea din Münster, Germania, care a condus cercetarea, a spus: „Având în vedere impactular cortexului insular asupra funcțiilor creierului, cum ar fi conștientizarea emoțională, este posibil ca aceste schimbări pe care le-am văzut să să facă pacienții mai puțin receptivi la tratamentele convenționale.

„Viitoarele cercetări psihiatrice ar trebui să exploreze modul în care descoperirea noastră poate fi tradusă în atenție specială, îngrijire și tratament care ar putea îmbunătăți rezultatele pacienților.“

Descoperirile sugerează că reducerea ariei de cortex insular din cauza cicatricilor de la nivelul sistemului limbic ar putea provocare o revenire și că relele tratamente din copilărie sunt unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru depresie majoră.

Toți participanții din acest studiu, cu vârste între 18 și 60 de ani, au fost internați în spital ca urmare a unui diagnostic de depresie și au primit tratament staționar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.