Psiholog Liliana Sînziana Scrioșteanu

Liliana Scriosteanu este numele meu, sunt de profesie psihoterapeut integrativ si incepand de azi, in fiecare marti, iti voi delecta vizualul prin rubrica ,,Minutul de psihologie – Psihoeducatie pentru Populatie”.

       Toate informatiile ce le vei citi, sunt preluate din mediul educational si academic, avand rezultate testate empiric, pentru a-ti oferi cunoastere in loc de fictiune.  Asa cum bine stii, informatia inseamna Putere, iar cine o detine, este cu un pas inaintea celorlalti. Intotdeauna investitia in educatie a generat cea mai prospera dobanda, iar tu meriti aceasta investitie. Tot ce ai de facut este sa-ti gasesti o pozitie comoda, sa citesti rar si in liniste informatiile de la mine. La final te rog scrie-mi un comentariu pertinent si asumat. Daca ai intrebari, iti voi raspunde. Dupa cel de-al 7-lea articol scris, voi alege 7 persoane ce vor beneficia de consiliere psihologica in cadrul unui grup de suport.

        Informatii detaliate despre mine si activitatea ce o desfasor, le poti gasi pe site-ul Servicii Psihomedicale, Linkedin, pagina de Facebook  psiholog Scriosteanu Lilliana Sinziana-profil personal si Uleiuri esentiale terapeutice din Israel-pagina comerciala.

        Toate acestea fiind scrise………. sa incepem !

        Azi iti scriu despre psihoeducatie si cum te ajuta in evolutie si vindecare.

       Psihoeducatia este un concept des folosit, imbinand educatia cu psihoterapia, avand ca obiectiv principal, cresterea nivelului de constientizare in urma unor achizitii informale. Rolul meu ca psihoterapeut, va fi unul de facilitator informational pentru tine, iar beneficiile acestei aliante  se vor vedea in relatiile tale interumane si dialog interior. Pe scurt, eu iti dau informatia iar tu o integrezi in viata ta.

        Cu siguranta ai observant si tu ca nu iti poti alege toate experientele pe cale le traiesti; dar poti alege felul in care le simti. Este timpul sa faci ,,saltul ‘’ de la valorile de supravietuire la cele de emancipare. Este bine stiut ca ,, majoritatea da normalitatea ”. Iar TU impreuna cu TINE detineti majoritatea in realitatea vietii tale. Asa ca, te rog, alege 3 valori prosociale si lasa-le sa-ti coloreze viata. Scrie-mi la sfarsit ce ai ales pentru a ma bucura alturi de tine. Maine cumpara-ti cel mai frumos caiet si noteaza-ti-le acolo. Devino scenaristul vietii tale. Traieste constient. Vei observa ca lumea ta, are culorile sufletului tau. Dalai Lama spune ca ,, avem nevoie de o educatie a inimii si a mintii, in aceasta epoca moderna. Dar nu oricum ci pornind de la constientizarea de sine”. Simt ca-i dai dreptate. Stim amandoi ca daca vrei ceva cu adevarat, poti ! Evolutia inseamna sa te pozitionezi corect  fata de destinul tau, sa constientizezi ca exista forta divina in tine, sa privesti oamenii din viata ta prin ochii iubirii si a blandetii, simtindu-te in siguranta facand toate acestea. Atunci, tot ceea ce iti este necesar va veni la tine. In Biblie este scris ,,cautati mai intai Imparatia lui Dzeu si neprihanirea Lui, iar toate celelalte vi se vor da pe deasupra”. Deci, evolutia inseamna cunoasterea de sine. Sa intelegi cine esti cu adevarat. (iti recomand cartea ,,Jocul vietii si cum sa-l joci” de  Florence Skovel Shinn). Ajungand la o asemenea intelegere, organismul tau se descatuseaza din starea de supravietuire si incepe sa produca vindecare celulara. Neurostiinta spune ca telomerii din catena ADN, sunt responsabili cu tineretea celulara. Fantastic ! Iar acesti telomeri sunt influentati de bucuria sau tristetea ta. Cand esti trist, telomerii se reduc, catena de ADN se micsoreaza producand dezechilibre celulare ce dau nastere la boli. Asta inseamna ca doar TU decizi daca telomerii tai cresc fericiti sau se micsoreaza in suparare. Puterea este la tine.Tu decizi. Pentru a fi pregatit sa traiesti bucuria, este timpul sa reactivezi in mintea ta 3 cuvinte magice. Deci, incepand din secunda aceasta, rosteste cat mai des posibil, ,,Dumnezeu-Iubire-Vindecare”.(Masaro Emoto-memoria apei). Totul este foarte simplu si la indemana ta. Doar sa rostesti cuvintele potrivite, doar sa gandesti la alt nivel de constiinta, doar sa intelegi ca Tu esti floarea care aduce primavara la tine in suflet. Inchei prin a te intreba ,,daca mai vrei sa traiesti mediocru, sau vrei sa faci istorie, influentand oamenii prin viata ta ? Tu decizi !”(Morgan Freeman).

     Te imbratisez cu drag, stimate cititor.

     Martea viitoare iti voi scrie cum gandul tau poate deveni arhitectul vietii tale.

Articole anterioare:

Psiholog Liliana Sînziana Scrioșteanu: Stările psihică și biologică sunt influențate de mediul în care trăiește fiecare persoană.