Dr. Andrei Iancu activează ca medic în cadrul Clinicii Medicale Alexis de peste 3 ani. Este o persoană curioasă și serioasă ce duce lucrurile la bun sfârșit.

– Cum definiți domeniul în care lucrați și cum se vede starea de sănătate a românilor din acest unghi?

Activez in specialitatea medicina muncii in cadrul clinicii medicale Alexis si astfel am de a face cu persoane din toate paturile sociale. Numitorul comun este starea relativ buna de sanatate chiar daca majoritatea persoanelor sunt supraponderale.

– Care sunt cele mai întâlnite șapte situații (probleme, afecțiuni, boli, etc) din domeniul în care activați? Care sunt cele mai importante șapte sfaturi de prevenție din domeniul dumneavoastră?

Majoritatea persoanelor sunt supraponderale indiferent de sex. Cand vine vorba de afectiuni, cele mai intalnite patologii sunt hipertensine arteriala, sindroame tiroidene, afectiuni respiratorii ( boala pulmonară obstructiv-cronică, rinite alergice). Daca este sa dau niste sfaturi de preventie, primul ar fi ca fiecare persoana asigurata sa-si efectueze anual analize de sange, o ecografie a cordului si a viscerelor abdominale si o radiografie antero-posterioara a plamanilor. Iar pentru orice nelamurire, sa poate trimite un e-mail doctorului de familie, acesta putând sa-i ofere explicatii aferente.

Mesajul dumneavoastră pentru Ziua Mondială a Sănătății

Campanii mai multe asupra preventiei si grafice simplificate asupra unei preventii corecte din punct de vedere socio-economic.