conjunctivita

Dr. Alina Colgiu, medic oftalmolog spune că din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu o problemă care apare cel mai des primăvara: conjunctivita alergică.

„Tratamentul se adresează în principal mecanismului imun declanșat de alergen. Se administrează local și diferă în funcție de intensitatea simptomelor și de gradul de afectare corneană. Se folosesc substanțe antihistaminice și stabilizatori de mastocite. Se recomandă ca stabilizatorii mastocitari să se administreze cam cu 2-3 săptămâni înainte de apariția simptomelor, întrucât efectul lor se instalează în timp. Sunt indicate și lacrimile artificiale fără conservanți, sub formă de geluri sau picături. În formele mai grave se administrează corticosteroizi topici. Dacă sunt folosiți în mod excesiv și pe perioade lungi, corticosteroizii pot induce reacții adverse importante precum creșterea presiunii intraoculare și apariția cataractei“, spune medicul specialist.

Dr. Alina Colgiu ne transmite de Ziua Internațională a Sănătății să avem grijă de sănătatea organismului nostru, nu numai de cea fizică, ci și de cea mintală.