talkingforwellness.com/

Am ales exemplul Statelor Unite, deoarece considerăm că americanii sunt ceva mai organizați in privința structurilor, procedurilor și serviciilor de și pentru sănătate. Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală din SUA, citat de APA (American Psychological Association), mai mult de 30 de milioane de americani au nevoie de ajutor în tratarea sentimentelor și a problemelor care par a fi dincolo de controlul lor – probleme cu o casătorie sau relație, o situație familială sau legată de pierderea locului de muncă, moartea unui iubit , depresie, stres sau abuz de substanțe. Pierderile și stresul vieții cotidiene pot fi uneori în mod semnificativ debilitante. De cele mai multe ori avem nevoie de ajutor din partea unui profesionist instruit, licențiat pentru a rezolva aceste probleme. Prin terapie, psihologii ajută milioane de americani de toate vârstele să trăiască vieți mai sănătoase, mai liniștite și mai productive.

APA îi îndeamnă pe americani să ia în calcul o terapie dacă:

Simțiți un sentiment coplesitor și prelungit de neputință și tristețe, iar problemele voastre nu par să se îmbunătățească în ciuda eforturilor și a ajutorului acordat de familie și de prieteni. Îți găsești dificilă desfășurarea activităților de zi cu zi: de exemplu, nu te poți concentra asupra misiunilor la locul de muncă și performanța ta la locul de muncă suferă în consecință. Vă îngrijorați excesiv, vă așteptați la cel mai rău lucru sau sunteți constant la margine. Acțiunile tale sunt dăunătoare pentru tine sau pentru ceilalți: de exemplu, consumi prea mult alcool, abuzezi de droguri sau devii prea argumentativ și agresiv.

Ce este un psiholog și ce este psihoterapia?

Psihologii care se specializează în psihoterapie și alte forme de tratament psihologic sunt profesioniști cu pregătire înaltă în domeniul comportamentului uman, al evaluării sănătății mintale, al diagnosticării și al tratamentului și al schimbării comportamentului. Psihologii lucrează cu pacienții pentru a-și schimba sentimentele și atitudinile și pentru a le ajuta să dezvolte modele de comportament mai sănătoase și mai eficiente.

Psihologii aplică proceduri validate științific pentru a ajuta oamenii să își schimbe gândurile, emoțiile și comportamentele. Psihoterapia este un efort de colaborare între un individ și un psiholog. Oferă un mediu de susținere pentru a vorbi deschis și confidențial despre preocupări și sentimente. Psihologii consideră că menținerea confidențialității este extrem de importantă și vă va răspunde la întrebările cu privire la acele circumstanțe rare în care trebuie să împărtășiți informații confidențiale.

Cum recomandă APA găsirea unui psiholog?

Pentru a găsi un psiholog, adresați-vă medicului sau unui alt profesionist în domeniul sănătății. Sunați la o asociație psihologică locală sau de stat. Consultați un departament local de universități sau colegii de psihologie. Adresați-vă familiei și prietenilor. Contactați centrul comunității de sănătate mintală. Cereți recomandări la biserici sau alte instituții publice unde puteți afla despre cazuri rezolvate și de catre cine.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când faceți alegerea

Psihologii și clienții lucrează împreună. Meciul potrivit este important. Majoritatea psihologilor sunt de acord că un factor important în stabilirea faptului că trebuie sau nu să lucrezi cu un anumit psiholog, odată ce au fost stabilite acreditările și competențele psihologului, este nivelul dvs. de confort personal cu acel psiholog. Un raport bun cu psihologul tău este critic. Alegeți unul cu care vă simțiți confortabil și în largul tău.

Întrebări pentru validarea psihologului și încrederea ta:

Sunteți psiholog licențiat? Câți ani ați practicat psihologia? M-am simțit (anxios, tensionat, deprimat etc.) și am probleme (cu slujba mea, căsnicia, mâncarea, somnul etc.). Cu ce experiență și cu ce rezultate îi ajutați pe oamenii cu astfel de probleme? Care sunt domeniile dvs. de expertiză – de exemplu, lucrul cu copii și familii? Ce tipuri de tratamente folosiți și s-au dovedit eficace pentru a rezolva probleme asemanatoare cu ale mele? Care sunt prețurile pe care le practicați? (Taxele se bazează, de obicei, pe o sesiune de 45 de minute până la 50 de minute.) Aveți o politică de taxare pe scară largă? Ce tipuri de asigurare acceptați? Care este efortul (timp, numar de ședințe, bani) pe care trebuie să-l aloc pentru rezolvarea problemelor mele? Care sunt garanțiile pe care le oferiți în acest sens?

Din cunoștințele voastre, care este corespondentul/instituția similară APA (American Psychological Association) în România?

Important: Începând cu 1 decembrie 2017, în fiecare zi de vineri, vom avea un invitat special din acest domeniu. Considerăm sănătatea mintală extrem de importantă. Din acest motiv trebuie să-i mulțumim doamnei psiholog Simona Mălăescu, lector superior la Universitatea Babeş-Bolyai, că a acceptat invitația noastră. De abia așteptam subiectul de vinerea viitoare!