Cele mai bune aparate de fizioterapie tens

Cu atât de multe Aparate de Fizioterapie TENS disponibile la ora actuală pe piață alegerea unui aparat de fizioterapie Tens poate părea dificila. Este chiar mai greu dacă informațiile pe care le dețineți privitor la dispozitivele Tens, sunt reduse. În special termenii medicali cât și termenii tehnici pot fi un pic copleșitori la inceput. În incercarea de a clarifica lucrurile și a ne asigura că sunteți in căutarea dispozitivelor potrivite am conceput acest ghid ușor de digerat, ghid ce sperăm să vină în ajutorul doritorilor.

Dispozitivele  sunt de cele mai multe ori folosite in cabinetele specializate, clinici de specialitate sau saloanele de înfrumusețare, având în vedere că dau dovadă de maxima eficiență în tratamentul anumitor probleme medicale, precum: spondiloză, coxatroză, gonartroză, atroză de umăr, artoză periferică, artrită, lomboșciatică, discopatie, hernie de disc, tulburări de postură – cifoză, scolioză, lordozî, reumatism inflamator cronic, circulația sangvină deficitară, surplus de kilograme și multe alte afecțiuni. Puțini oameni știu însă că ședințele cu aparatele Tens pot fi făcute doar pentru relaxare musculară, tonifiere, slăbire, drenaj limfatic, pentru o stare de bine generală și o intărire a organismului intr-un mod sănătos.

TENS (stimularea electrică transcutanată nervoasă) este prin natura lui un dispozitiv noninvaziv frecvent utilizat în calmarea, reducerea si suprimarea durerii. Dispozitivele TENS sunt unități care funcționează cu baterii sau cu alimentare directă de la o sursă de energie electrică și care se atașează prin intermediul electrozilor direct pe piele. Trebuie reținut faptul că aparatele Tens se folosesc doar pe pielea uscată și că trebuiesc ținute la distantă de apă, pentru a se evita accidentele. Dispozitivele oferă o multitudine de variante de tratament, ceea ce le recomandă pentru o gamă variată de aplicații: incălzire, intărire mușchi, tonifiere, capilarizare, lipoliză, relaxare etc. Astfel durerea poate fi tratată eficient, pot fi antrenați mușchii ce au suferit accidentări sportive sau poate fi obținută o relaxare corporală generală.

Modelele Tens cu alimentare la reteaua electrica sunt dispozitive profesionale, de o calitate net superioara fata de cele pe baterii, fiind des folosite in clinici de specialitate. Folosirea la domiciliu a dispozitivelor este facila fiind usor de manevrat si folosit iar randamentul acestora fiind reflectat de calitatea produselor. Prevazute cu un numar mare de electrozi ameliorarea durerilor este rapida, tratamentul efectuandu-se intr-un termen mult redus. Numarul mare de electrozi permite deasemenea inlocuirea rapida a celor care se ard. Este totusi important sa aveti in vedere scopul in care doriti sa folosesti aparatul. Unele unitati actioneaza prin blocarea impulsurilor de durere si stimularea fibrelor nervoase. Alte tipuri de dispositive actioneaza prin stimularea organismului pentru al face sa elibereze endorfine (ce apar in mod natural in creier si care au proprietati de calmare a durerii).
Stimularea electrica transcutanata a nervilor poate produce o senzatie de furnicături la locul electrozilor, dar pana in prezent nu s-au demonstrat efecte secundare. In timp ce tratamentele cu aparatele TENS se pot face la domiciliu pacientii ar trebui totusi sa ceara sfatul unui terapeut fizic pentru a sti:

1.Cum sa se pozitioneze placutele de electrozi in mod corect
2.Care este puterea de frecventa corecta si de impuls electric optim utilizat
3.Cat timp tratamentul trebuie sa dureze si cat de des ar trebui sa fie repetat

Aparatele vin insotite de un manual de folosinta consistent si util, insa indrumarea unui specialist fizioterapeut nu poate fi decat de ajutor.
Dintre multitudinea de dispositive am ales cele mai performante modele pe care vi le recomandam cu drag.

Aparatele Tens pe care vi le recomandam in 2017 sunt:

1.    Aparat Fizioterapie Tens D2 Little Brother

Specificatii

8 Programe de tratament ( spate si talie, picioare si maini, articulatii, talpi, acupunctura, presopunctura, masaj, complex).
2 Sloturi pentru termoterapie
2 Sloturi pentru electroterapie
1 Buton de ON/OFF + Buton de siguranta a aparatului
2 Butoane pentru temperatura centurii de termoterapie (45grade/55grade).
Durata tratamentului este de 15/25min.

Aparatul este recomandat pentru:

1. Spondiloză, coxatroză, gonartroză, atroză de umăr, artoză periferică, osteofitoză calcaneană (pinten)
2. Lombosciatică, discopatie, hernie de disc
3. Tulburări de postură – cifoză, scolioză, lordoză
4. Reumatism inflamator cronic – spondiloză anchilozantă, poliatrită reumatoidă, artrite reactive
5. Reumatismul țesutului moale (abarticular) – periartrită scapulo-humerală, periatrită coxo-femurală, tendinite, bursite, sindroame dureroase miofasciale și musculoligamentare
6. Recuperare post-traumatică și post-imobilizare la pat
7. Sechele post-traumatice – după entorse, luxații, fracturi
8. Sechele neurologice – pareze, paralizii, sechele post-accident vascular, hemipareză, hemiplegie, scleroză în placi, boala Parkinson
9. Dureri, crampe musculare
10. Nevralgii, cefalee
11. Oboseală, stres, insomnie, agitație, depresie
12. Surplus de kilograme
13. Vergeturi
14. Celulită edematoasă, fibroasă, mixtă

Tipuri de tratament:

Tipurile de tratament precum și alegerea modulelor de setare conform diferitelor părți ale corpului și în funcție de afecțiuni. Semnale pentru impulsurile de tratament la diferite grade, respectiv efectuarea acupuncturii și moxibustiei TCM precum și efectuarea electroterapiei moderne. Detaliile sunt după cum urmează:

* Zona taliei și spatele: Adapatabil pentru tratamentul afecțiunilor din zona taliei și a spatelui, cum ar fi durerile musculare lombare, discopatie vertebrală lombară, luxația spatelui, etc.

*Brațe și picioare: Adaptabil pentru tratamentul afecțiunilor brațelor și a picioarelor, cum ar fi amorțirea acestora, varicoza picioarelor, etc.

* Articulații: Adaptabil pentru tratamentul afecțiunilor în articulații, cum ar fi artrita, atrita reumatoidă, afecțiunea retrogradă articulară, etc.

* Tălpile: Adaptabil pentru tratamentele aferente zonei călcâiului, cum ar fi hipertensiunea arterială, neurastenia, arteroscleroza, sindromul  trombozei cerebrale în perioadele climaterice, etc.

* Acupunctura”: adaptabil pentru tratamentul fistulei și paraliziei.

* Presopunctura: Are efect curativ pentru diferite afecțiuni (cum ar fi durerile de cap, durerea din zona taliei și a extremităților inferioare, durerea intestinală și stomacală, etc), insomnia, hipertensiunea arterială, neurastenia, etc.

* Masaj: Adaptabil pentru scăderea în greutate, pentru înfrumusețarea facială, mărirea pieptului, starea generală de sănătate și micșorarea numărului de afecțiuni.

* Complex: Integrează eficiența multiplă a masajului, acupuncturii, presopuncturii, a articulațiilor etc, și conferă funcțiile tratamentului și a stării generale de sănătate în diferite afecțiuni cronice și acute, adaptabile pentru acupunctură și moxibustie a TCM

Specificatii tehnice:

1. Frecvență medie a pulsului: 1-5KHz
2. Frecvență scăzută a pulsului: Unitate centrală cu alternare automată, modulare cu multiple unități, 0.1-200Hz
3. Tensiune de ieșire 50-100Vp-p, consecutivă, reglabiă
4. Alimentarea la rețea AC220V/50Hz:
40VA
5. Tipul de securitate Dispozitiv medical de tip BF clasa II
6. Temperatura ambientală de utilizare 5
—+40
7. Durată lungă de viață 10 ani

2.    Aparat Fizioterapie Tens D3 Best Seller ( peste 150 unitati vandute in aproximativ 2 luni)

Specificatii

8 Programe de tratament ( spate si talie, picioare si maini, articulatii, talpi, acupunctura, presopunctura, masaj, complex).
2 Sloturi pentru termoterapie
2 Sloturi pentru electroterapie
1 Buton de ON/OFF + Buton de siguranta a aparatului
2 Butoane pentru temperatura centurii de termoterapie (45grade/55grade).
Durata tratamentului este de 15/25min.

Aparatul este recomandat pentru:

1.    Spondiloză, coxatroză, gonartroză, atroză de umăr, artoză periferică, osteofitoză calcaneană (pinten)
2.    Lombosciatică, discopatie, hernie de disc
3.    Tulburări de postură – cifoză, scolioză, lordoză
4.    Reumatism inflamator cronic – spondiloză anchilozantă, poliatrită reumatoidă, artrite reactive
5.    Reumatismul țesutului moale (abarticular) – periartrită scapulo-humerală, periatrită coxo-femurală, tendinite, bursite, sindroame dureroase miofasciale și musculoligamentare
6.    Recuperare post-traumatică și post-imobilizare la pat
7.    Sechele post-traumatice – după entorse, luxații, fracturi
8.    Sechele neurologice – pareze, paralizii, sechele post-accident vascular, hemipareză, hemiplegie, scleroză în placi, boala Parkinson
9.    Dureri, crampe musculare
10.  Nevralgii, cefalee
11.  Oboseală, stres, insomnie, agitație, depresie
12.  Surplus de kilograme
13.  Vergeturi
14.  Celulită edematoasă, fibroasă, mixtă

Specificatii tehnice:

1. Frecvență medie a pulsului: 1-5KHz
2. Frecvență scăzută a pulsului: Unitate centrală cu alternare automată, modulare cu multiple unități, 0.1-200Hz
3. Tensiune de ieșire 50-100Vp-p, consecutivă, reglabiă
4. Alimentarea la rețea AC220V/50Hz:
40VA
5. Tipul de securitate Dispozitiv medical de tip BF clasa II
6. Temperatura ambientală de utilizare 5
—+40
7. Durată lungă de viață 10 ani

3.    Aparat Fizioterapie Tens D5 Laser/Voce

Specificatii

8 Programe de tratament ( spate si talie, picioare si maini, articulatii, talpi, pulsatii, presopunctura, masaj, complex).
2 sloturi pentru termoterapie
3 sloturi pentru electroterapie
1 slot pentru laser
1 buton pentru masajul ocular
Ecranul LCD Color va ajuta sa urmariti functiile tratamentului ales, alternanta si intensitatea pulsatiilor, durata tratamentului si temperatura. Dupa terminarea tratamentului, aparatul se opreste in mod automat, comunicand sintagma ” tratament incheiat”.

Voce ajutatoare

Tipuri de tratament:

Tipurile de tratament precum și alegerea modulelor de setare conform diferitelor părți ale corpului și în funcție de afecțiuni. Semnale pentru impulsurile de tratament la diferite grade, respectiv efectuarea acupuncturii și moxibustiei TCM precum și efectuarea electroterapiei moderne. Detaliile sunt după cum urmează:

* Zona taliei și spatele: Adapatabil pentru tratamentul afecțiunilor din zona taliei și a spatelui, cum ar fi durerile musculare lombare, discopatie vertebrală lombară, luxația spatelui, etc.

*Brațe și picioare: Adaptabil pentru tratamentul afecțiunilor brațelor și a picioarelor, cum ar fi amorțirea acestora, varicoza picioarelor, etc.

* Articulații: Adaptabil pentru tratamentul afecțiunilor în articulații, cum ar fi artrita, atrita reumatoidă, afecțiunea retrogradă articulară, etc.

* Tălpile: Adaptabil pentru tratamentele aferente zonei călcâiului, cum ar fi hipertensiunea arterială, neurastenia, arteroscleroza, sindromul  trombozei cerebrale în perioadele climaterice, etc.

* Apăsările”: adaptabil pentru tratamentul fistulei și paraliziei.

* Presopunctura: Are efect curativ pentru diferite afecțiuni (cum ar fi durerile de cap, durerea din zona taliei și a extremităților inferioare, durerea intestinală și stomacală, etc), insomnia, hipertensiunea arterială, neurastenia, etc.

* Masaj: Adaptabil pentru scăderea în greutate, pentru înfrumusețarea facială, mărirea pieptului, starea generală de sănătate și micșorarea numărului de afecțiuni.

* Tratamentul cu laser: Utilizați o undă de 65 mm cu laser monocromatic de intensitate scăzută, pentru a vindeca zona nazală. Poate stimula cavitatea nazală a sistemului simpatic și parasimpatic, pentru a facilita expansiunea vasoconstricției nazale, astfel reflectându-se în circulația sangvina, cauzată de îmbunătățirea circulației sangvine la nivel sistemic sau intracranial.

* Complex: Integrează eficiența multiplă a masajului, apăsării, presopuncturii, a articulațiilor etc, și conferă funcțiile tratamentului și a stării generale de sănătate în diferite afecțiuni cronice și acute, adaptabile pentru acupunctură și moxibustie a TCM

Specificatii tehnice:

1.  Frecvență medie a pulsului: 1-5KHz
2. Frecvență scăzută a pulsului: Unitate centrală cu alternare automată, modulare cu multiple unități, 0.1-200Hz
3. Tensiune de ieșire 50-100Vp-p, consecutivă, reglabiă
4. Alimentarea la rețea AC220V/50Hz:
40VA
5. Tensiune pentru laser 1-5mw (reglabil)
6. Proporția instabilă a valorii de ieșire pentru laser St<10

7. Tipul de securitate Dispozitiv medical de tip BF clasa II
8. Temperatura ambientală de utilizare 5
—+40
9. Durată lungă de viață 10 ani

4. Aparat Fizioterapie cu Laser si Ultrasunete Tens D50

Specificatii

10 Programe de tratament ( spate si talie, picioare si maini, articulatii, talpi, terapie prin muzica, tratament neuro-musculo-scheletale acupunctura, suctiune, masaj, complex).
2 Sloturi pentru termoterapie
4 Sloturi pentru electroterapie
1 Slot pentru ultrasunete
1 Slot pentru laser
1 Slot pentru testarea ritmului cardiac
1 Buton pentru reglarea frecventei
Ecranul LCD Color va ajuta sa urmariti functiile tratamentului ales, alternanta si intensitatea pulsatiilor, laser, durata tratamentului si temperatura. Dupa terminarea tratamentului, aparatul se opreste in mod automat, comunicand sintagma ” tratament incheiat”.
Voce ajutatoare ( va indica pasii necesari pentru inceperea unui tratament cat si nivelul de intensitate).

Tipuri de tratament:

Tipurile de tratament precum și alegerea modulelor de setare conform diferitelor părți ale corpului și în funcție de afecțiuni. Semnale pentru impulsurile de tratament la diferite grade, respectiv efectuarea acupuncturii și moxibustiei TCM precum și efectuarea electroterapiei moderne. Detaliile sunt după cum urmează:

*Îngrijirea pipetului & Frumusețea Pieptului: Adaptabil pentru masajul pieptului, poate accelera pulsul și circulația sangvină, cu funcția de tratare a durerii sânilor, inflamării, mastitei. Poate face stimulare prin vibrație pentru a contura forma sânilor femeilor.

*Îngrijirea ochilor& Tratamentul ocular: Adaptabil pentru masajul ocular, poate alina oboseala oculară, previne miopia și dioptria.
*Hipotensiune arteriala&Presiune de tip Becom: Adaptabil pentru scăderea presiunii arteriale sau aducerea la un nivel normal.
*Antidiabetici & Hipoglicemici: Adaptabil pentru scăderea nivelului de zahăt din sânge sau aducerea la un nivel normal.
*Terapie prin muzică: Puteți asculta muzică în timpul tratamentului.

*Naprapatie & acupunctură: Are efect curativ pentru diferite afecțiuni (cum ar fi durerile de cap, durerea din zona taliei și a extremităților inferioare, durerea intestinală și stomacală, etc), insomnia, hipertensiunea arterială, neurastenia, etc.
* Masaj: Adaptabil pentru scăderea în greutate, pentru înfrumusețarea facială, mărirea pieptului, starea generală de sănătate și micșorarea numărului de afecțiuni.
*Ventuze: Adaptabil pentru ajutarea accelerării circulației sangvine și reduce inflamațiile și durerea.
* Complex: Integrează eficiența multiplă a masajului, apăsării, presopuncturii, a articulațiilor etc, și conferă funcțiile tratamentului și a stării generale de sănătate în diferite afecțiuni cronice și acute, adaptabile pentru acupunctură și moxibustie a TCM.

* Tratamentul cu laser: Utilizați o undă de 650nm cu laser monocromatic de intensitate scăzută, pentru a vindeca zona nazală. Poate stimula cavitatea nazală a sistemului simpatic și parasimpatic, pentru a facilita expansiunea vasoconstricției nazale, astfel reflectându-se în circulația sangvina, cauzată de îmbunătățirea circulației sangvine la nivel sistemic sau intracranial.
*Testarea ritmului cardiac: Utilizarea testului ritmului cardic vă poate ajuta să vă verificați starea de sănătate.
*Ultrasunete: Ultrasunetele au o frecvență înaltă, direcție bună, capacitate mare de penetrare și tensiune ridicată etc, având efect de îmbunătățire a circulației sangvine și accelerare a metabolismului.

Specificatii tehnice:

1. Frecvență medie a pulsului: 1-5KHz
2. 32 Nivele intesitate
3. Frecventa reglabila ( Low, Medium, High)
4. Frecvență scăzută a pulsului: Unitate centrală cu alternare automată, modulare cu multiple unități, 0.1-200Hz
5. Tensiune de ieșire 50-100Vp-p, consecutivă, reglabiă
6. Alimentarea la rețea AC220V/50Hz:
40VA
7. Tensiune pentru laser 1-5mw (reglabil)
8. Proporția instabilă a valorii de ieșire pentru laser St<10

9. Tipul de securitate Dispozitiv medical de tip BF clasa II
10. Temperatura ambientală de utilizare 5
—+40
11. Frecvența ultrasunetelor 1-3M Hz
12. Intensitatea ultrasunetelor: 0.5-1.5W/ m²
13. Durată lungă de viață10 ani

Pentru mai multe detalii despre acest aparat vizitati pagina Furnizorului TeraMed