Nu putem opri procesul de îmbătrânire, dar putem să ne menținem o inimă plină de vitalitate pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată câteva sfaturi de la cardiologi care te vor ajuta în prevenirea bolilor cardiace:
Odată cu înaintarea în vârstă, inimii îi este din ce în ce mai greu să pompeze oxigen. Acest lucru duce la scăderea vitaliății fizice și rezistenței la efort. Așadar, se recomandă să faci mișcare cel puțin 150 minute pe săptămână. Exercițiul fizic are efecte benefice asupra nivelului de stres, performanței inimii, greutății corporale și tensiunii arteriale.
Importanța unei alimentații sănătoase crește odată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru nu inseamnă că trebuie să renunți complet la mâncărurile favorite, ci doar să faci mici modificări. Mai exact, să reduci cantitatea de grăsimi nesănătoase, sare și zahăr și să mărești cantitatea de fructe, legume, pește, ulei de măsline, nuci și semințe (crude!).
După cum bine știți, bolile cardiace sunt corelate cu obiceiuri nocive, mai ales fumatul. Sunt afectați atat fumătorii activi, cât și cei pasivi. Nu este ușor să renunțăm la fumat, așa este! Dar nici imposibil!
Râsul și buna dispoziție te pot ajuta să îți menții sănătatea inimii. Este dovedit că râsul contribuie la reducerea stresului, la întărirea sistemului imunitar și are efecte pozitive asupra circulației sanguine.
Extrem de importante, de asemenea, sunt examinările și controalele regulate. Nu le neglija!
Sănătate!