Fie că ne place sau nu , trebuie să recunoaștem că suntem tentați de multe ori ca între mese să mai ciugulim, să mai ronțăim câte ceva. iar aceste gustări nu sunt prietenoase nici cu silueta și nici cu sănătatea. Am câteva sugestii de gustări mai sănătoase.

Gustările pline de calorii și de E-uri pot să saboteze din umbră chiar și cele mai sănătoase regimuri alimentare. În căutarea produsului ideal, este bine să le cauți pe cele bogate în proteine (pentru construirea și menținerea masei musculare), cu un conținut scăzut de calorii, dar cu suficiente substanțe nutritive, pentru a-ți garanta energia de care ai nevoie până la următoarea masă.

Iaurtul natural

Bogat în probiotice (bacterii care îmbunătățesc digestia și cresc imunitatea), iaurtul oferă și necesarul de calciu de care au nevoie oasele. Îl poți combina cu un castravete sau cu un fruct tăiat cubulețe.

Ciocolata neagră

Cacaua, principalul ingredient din această ciocolată, poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu probleme și, în plus, este bogată în antioxidanți ce reduc colesterolul „rău“. Ciocolată neagră (3-4 cubulețe pe zi) reprezintă varianta sănătoasă a uneia dintre cele 2 gustări ale zilei.

Nucile și semințele

Sunt o sursă bună de acizi grași Omega-3, care scad grăsimile din sânge. De asemenea, nucile, alunele, caju și migdalele sunt bogate în minerale și alți compuși recomandați într-o alimentație echilibrată, fiind varianta perfectă de gustare crocantă.

Citricele

Îți garantează necesarul de vitamina C, care, printre altele, ajută organismul să ardă grăsimi. În plus, consumul de citrice poate preveni răcelile, iar vitamina C stimulează sinteza de colagen, necesară în menținerea supleței pielii.

Prunele uscate

Sunt soluția ideală atunci când simți că ai nevoie de ceva dulce sau de un plus de energie. Un studiu a arătat că prunele uscate, consumate ca gustare, mențin gradul de sațietate mai mult timp decât fructele proaspete. Bogate în minerale (potasiu, calciu, magneziu) și vitamine (A, C, cele din grupul B), prunele uscate sunt un energizant natural. Totuși, ține cont că au un conținut bogat de zaharuri (60-80%), de aceea, consumă-le cu moderație.