Sănătatea este mai importantă decât toate. O spun şi persoanele sănătoase, dar mai ales cele care suferă de diferite afecţiuni. Aşa că ţin cont cu sfinţenie de recomandarile medicilor când este vorba despre administrarea pastilelor. Se pot întâmpla însa şi accidente. Fie uităm să administrăm pastilele, fie oprim tratamentele, după ureche, fie luăm prea multe pastile. Când şi cum este de grav, am încercat să facem etalam câteva situaţii-scenarii.
Aţi uitat anticoncepţionalele. Daca ati uitat o singura pastila nu este un capat de lume si se poate rezolva imediat. Totul e sa va aminiti exact ora la care trebuia sa va administrati pilula. Daca nu au trecut mai mult de 3 ore de cand trebuia sa luati comprimatul, nu e nicio problema. Daca ati intarziat mai mult, este bine sa folositi si alta metoda contraceptiva timp de o saptamana. Pilulele impiedica sarcina prevenind ovulatia, asa ca o intarziere mare poate declansa acest proces natural.
Ati luat doua pastile cu aceeasi substanta activa. In incercarea de a scapa de o raceala cat mai repede, multi oameni se grabesc sa urmeze mai multe tratamente. In cazul in care faceti aceasta greseala in mod repetat si frecvent, s-ar putea ca stomacul sa aiba de suferit si sa va doara foarte tare. Acetaminofenul in exces, spre exemplu, poate fi toxic si pentru ficat. Daca ati comis o asemenea eroare, nu mai luati, sub nicio forma, alte medicamente timp de 24 de ore. De asemenea, daca beti in mod regulat alcool, s-ar putea ca si dozele inscriptionate pe prospect sa va faca rau, caci bautura suprasolicita ficatul. Vorbiti urgent cu un medic pentru a fi sigur ca nu v-ati pus sanatatea in pericol.
Nu ignorati reteta medicului. De cele mai multe ori oamenii inceteaza sa mai urmeze medicatia data de doctor imediat cum incep sa se simta mai bine. Este important sa stiti ca asta nu inseamna nici pe departe ca bacteriile au disparut cu totul. Din contra, in primele zile germenii cei mai slabi sunt eliminati, pentru cei puternici fiind nevoie de mai multe zile de tratament. Daca au trecut cel mult doua zile de cand ati incetat sa iei pastilele, reluati tratamentul. Daca a trecut mai mult de o saptamana, inseamna ca bacteriile deja au capatat rezistenta la medicamentele luate deja, asa ca ar fi bine sa vorbesti cu medicul sa-ti prescrie altceva.
Nu opriti tratementul cu antibiotic, chiar daca vi se pare ca va face rau. Unele persoane se pot confrunta cu dureri de stomac, crampe sau diaree. Exista o explicatie pentru aceasta situatie. Antibioticele pot omori si unele bacterii bune din tractul digestiv, iar starile de disconfort se pot instala. Pentru a le contracara, incearcati sa consumati iaurt sau sa luati un supliment probiotic. Sau, daca este permis, mancati inainte de administrarea antibioticelor.
Atentie la betisoarele de urechi. Igiena urechilor este importanta, asa ca multi dintre noi folosesc betisoarele igienice. In timpul procesului de curatare, e posibil sa va raniti. Nu va speriati prea tare, chiar daca dupa ce ati introdus betisorul prea adanc, simtiti o durere surda, ca si cand ceva ar fi ramas blocat in interior. Cel mai probabil problema este una de moment. Se poate ca o bucatica de ceara sa fi fost impinsa prea in profunzime sau ca niste bumbac sa fi ramas acolo. Daca durerea nu trece, vizita la medic este importanta. El va face un control pentru a vedea daca exista probleme de auz. Daca se constata o infectie, cel mai probabil va recomanda antibiotice sub forma de picaturi. Pentru a evita asemenea accidente, foloseste solutii speciale de curatat urechile, care dizolva ceara.