Cancerul la colon și cel la sân ar putea fi prevenite sau chiar ameliorate cu ajutorul consumului regulat de nuci. O serie de studii medicale au indicat faptul că beneficiile nucilor includ capacitatea acestora de a inhiba dezvoltarea cancerului și inclusiv de a determina moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza celulară). Mai exact, fitonutrienții pe care acestea le conțin sunt responsabili pentru toate aceste beneficii asupra cancerului.
Conform studiilor, două mâini de nuci consumate zilnic pot reduce la jumătate riscul apariției cancerului de sân și creșterea tumorilor. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că atât nucile, cât și uleiul obținut din acestea, reduc colesterolul și determină o mai mare sensibilitate la insulină, fapt ce le recomandă ca alimente valoroase în lupta contra bolilor cardiace și a diabetului.
Conținând grăsimi sănătoase, lecitină, fosfor și Vitamina B, previn și pierderea memoriei.
Foarte important, nucile se consumă crude!