Lupus

Rezultatele sondajului „Priveste lupusul” arată că 90% dintre europeni știu prea puține lucruri despre lupus.  Mai exact, au fost chestionate 9.245 de persoane, în nouă țări europene.

„Aproape jumătate dintre cei intervievați nu au auzit niciodată de lupus. Mai mult, chiar și în randul celor care au auzit de lupus există multă confuzie cu privire la prevalența bolii în randul femeilor și dificultățile legate de stabilirea diagnosticului. Cu toate acestea, un număr mai mare dintre cei intervievați sunt conștienți de faptul că diagnosticarea acestei boli este un proces de durată și de faptul că, în prezent, lupusul este incurabil”, afirma Yvonne Norton, președinte al asociației Lupus Europe.

Lupusul este o boala autoimună, complexă și imprevizibilă. Există diverse forme de lupus, iar lupus eritematos sistemic (LES) este forma cea mai frecventă și severă a acestei boli. Simptomele LES includ oboseală, dureri articulare și erupții cutanate. Încă nu există un tratament curativ pentru această boală incurabilă.