Fotografia medicului plastician român Vana Vasilescu a ajuns pe prima pagină a ziarelor britanice după ce o operație de mărire de sâni a decurs catastrofal pentru o tânără din Glasgow. Atenție – textul de mai jos include imagini care vă pot afecta emoțional. Dacă vă știți o fire mai sensibilă, vă recomandăm să abandonați lecturarea acestui material.

Asistenta stomatologică Kirsty Adam, 24 de ani, povestește că a apelat la medicul de origine română pentru îmbunătățirea aspectului sânilor săi care se lăsaseră și se micșoraseră după ce pierduse foarte mult în greutate.

În urma problemelor apărute după intervenția chirurgicală – sfârcurile lui Kirsty s-au necrozat, s-au desprins și au căzut – Colegiul general al medicilor din Marea Britanie a decis anchetarea medicului român, căruia i s-a interzis ulterior să mai profeseze în Regatul Unit.

Daily Mail scrie că incidentul a cărui protagonistă a fost doctorița Vasilescu s-a petrecut în urmă cu doi ani, medicul român părăsind între timp teritoriul britanic.

Dr. Vana Vasilescu

Kirsty Adam a plătit 6000 de lire sterline către clinica Transform pentru operația defectuos realizată de Vana Vasilescu. Ea povestește că, în cei doi ani care au trecut de la intervenția chirurgicală, a suferit chinuri groaznice pentru refacerea sânilor ale căror sfârcuri nu au mai putut fi recuperate. Mameloanele i-au fost în cele din urmă tatuate și a fost supusă mai multor tratamente cu laserul pentru vindecarea rănilor  cu care s-a ales în urma operației de la clinica Tranform.

„Acum doi ani am horătât să-mi îmbunătățesc aspectul fizic, după ce slăbisem considerabil în urma unor diete. Știam că aspectul sânilor mei nu mai poate fi schimbat decât chirurgical și m-am decis pentru  mastopexie (ridicarea sânilor), așa că m-am interesat despre una din cele mai bune clinici din Regatul Unit. Nu m-am gândit nicio secundă că aș putea păți așa ceva, mai ales că doctorița Vasilescu îmi arătase imagini ale altor femei operata de ea care arătau excepțional”, povestește Kirsty.

A fost operată de dr Vasilescu în iunie 2015. La scurt timp după îndepărtarea primului rând de bandaje a înțeles că este ceva în neregulă cu sânii săi care începuseră să se înnegrească. La fiecare nouă bandajare și dezinfectare, asistentele clinicii o asigurau că e totul în regulă și că bucățile de carne care i se tot desprindeau de pe sâini se vor regenera.

Pe doctorița Vasilescu a revăzut-o abia în luna august când aceasta a revenit din concediu.  Și medicul a asigurat-o că totul este în regulă și că nu sunt motive serioase de îngrijorare.

Enervată pe lipsa de compasiune a doctoriței și pe detașarea cu care trata disperarea ei, Kirsty a solicitat clinicii să fie văzută de un alt medic, care, spune ea, s-ar fi îngrozit când i-a văzut sâinii și i-a administrat imediat antibiotice pentru oprirea infecției.

A fost supusă apoi altor intervenții chirugicale pentru repararea dezastrului provocat de doctorița Vasilescu pe care nu a mai revăzut-o de atunci. Kirsty spune însă că medicul român ar fi fost dată afară de la clinică după ce mai multe paciente ar fi reclamat situații oarecum similare.

Cazul doctoriței Vana Vasilescu a fost investigat de un Tribunal medical care a decis să-i interzică, începând din februarie 2017, să mai profeseze pe teritoriul Regatului Unit.

Toate intervențiile chirugicale reparatorii ulterioare la care a fost supusă Kirsty ar fi fost efectuate pe cheluielile clinicii Tranform. Neputând fi recuperate, sfârcurile i-au fost refăcute cu ajutorul unor tatuaje specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.