16.1 C
București

Făina rafinată ne face să suferim

Importante

pâine făină albăMai puțină făină mai multă putere

Făina este un produs obișnuit în gospodăriile noastre. Aceasta se produce din cereale. Făina nerafinată conține vitaminele B, PP și F, săruri minerale, enzime și alte ingrediente folositoare organismului nostru. Boabele de cereale conțin 85 % amidon și 15 % înveliș biologic. Substanțele prezente în acest înveliș ne permit să descompunem și să asimilăm amidonul.

Făina rafinată nu conține și învelișul , este deci slabă în vitamine, enzime și minerale. În procesul de fabricație al pâinii, prăjiturilor, biscuiților și a altor produse pe bază de făina rafinată, se adaugă și substanțe precum coloranți alimentari, arome, modificatori de aciditate, stabilizatori și agenți de îngroșare pentru a le face mai atractive. Acești aditivi, rămân în organism și ne otrăvesc gradual. Din cauza lor mușchii și încheieturile ni se înțepenesc.

Digestia pâinii albe are nevoie de multe substanțe care sunt îndepărtate prin procesul de rafinare. Sistemul nostru digestiv le va lua din resursele propriului nostru organism. Făina rafinată este greu de digerat. Amidonul nedigerat se depozitează în straturile de grăsime ale corpului. Știm cu toții ce se întâmplă cu făina atunci când este amestecată cu apă caldă, se dilată și se transformă într-o pastă lipicioasă. Făina rafinată se comportă la fel și în intestinele noastre, încetinind digestia altor alimente și formând pietre ale vezicii biliare și urinare. În acest fel, produsele din făină albă ne pot produce multă suferință.

Pericolul drojdiei

Aproape toate tipurile de pâine sunt produse în care se adaugă drojdie. La coacere, sporii de drojdie plutesc în aer și aterizează pe suprafața pâinii. Sporii se deplasează odată cu pâinea în tractul digestiv, unde devin activi.

În urma unor studii făcute de cercetătorii americani, sa demonstrat că, drojdia folosită în bucătărie, activează celulele canceroase din organismul nostru. Atunci când mâncăm pâine dospită, ne transformăm tractul digestiv într-un „câmp de luptă” între drojdie și microflora noastră naturală. Cu siguranță, am început cu toții încă din copilărie să mâncăm pâine, în consecință, o microfloră intestinală sănătoasă este o raritate.

Constipația, balonarea și bolile de tract digestiv sunt deseori efectul cantităților mari de pâine și alte produse de brutărie care conțin făină rafinată și drojdie.

Pâinea nedospită

pâine făină neagrăPâinea nedospită este produsă numai din făină de grâu și apă, fără drojdie.

Pâinea dospită a fost inventată în Egipt cu 15 mii de ani în urmă, iar efectele sale negative sunt cunoscute de multă vreme. Mai multe națiuni au evitat pâinea dospită pentru a-și proteja populația și au însemnat acest obicei prin porunci religioase. De exemplu, Biblia (Ieșirea, 12) spune: „Tot ce e dospit să nu mâncați, ci în toate așezările voastre să mâncați azimă”. Este un sfat foarte înțelept și folositor.

Produsele din cereale integrale sunt mult mai benefice pentru sănătatea noastră. Este mai bine să mâncați pâine produsă din făină integrală fără drojdie. În cazul în care continuați să mâncați pâine alba dospită, nu o mâncați proaspătă, după o zi sau două drojdia nu mai este activă sau dăunătoare. O puteți face mai atractivă dacă o prăjiți, făcând biscuiți, etc.

Fiți înțelepți! Trăiți sănătos!

 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole