25.4 C
București

Exercițiile fizice tip cardio pot scădea riscul de deces prematur cu circa 40% (studiu)

Importante

Creșterea treptată a intensității exercițiilor fizice tip cardio – ce stimulează sistemul cardiovascular – poate contribui la prelungirea duratei vieții, potrivit unui studiu efectuat recent în Statele Unite și publicat în ”Mayo Clinic Proceedings”, informează Reuters.

Pacienții care au început un program de antrenament având niveluri scăzute ale pregătirii fizice însă au crescut treptat intesitatea până la stadii moderate și avansate și-au redus riscul de deces în timpul studiului cu circa 40%.

Capacitatea de efort fizic se măsoară printr-un test de rezistență, efectuat în mod normal pe banda de alergare sau pe bicicleta staționară. Ea ”depinde de sănătatea inimii, a plămânilor, a sângelui și a mușchilor”, după cum a precizat pentru sursa citată conducătorul studiului, Clinton Brawner, cercetător la Edith and Benson Ford Heart and Vascular Institute din cadrul Spitalului Henry Ford din Detroit.

Un nivel scăzut al capacității de efort reprezintă un risc important de moarte prematură, iar creșterea acestuia este esențială pentru sănătate. ”Îmbunătățirea nivelului de fitness stă în mâinile noastre pentru că acesta este influențat de activitatea fizică”, a spus acesta. ”Îmbătrânirea sănătoasă, în general, nu este un proces pasiv, trebuie să fim activi”, a subliniat cercetătorul care recomandă efectuarea cu regularitate a exercițiilor fizice oferind exemplul adoptării unui program de mers pe jos sau de alergare.

Sursa: Agerpres.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole