Medicul Cristian Burnei anunță într-o postare pe Facebook că tatăl său, controversatul chirurg ortoped de la Spitalul Marie Curie Gheorghe Burnei, revine în sala de operație pentru „anumite intervenții chirugicale”. Sala este însă una privată, pentru că fostul șef de secție de la Marie Curie este trimis în judecată pentru luare de mită, în același timp pe numele său fiind formulate zeci de plângeri pentru malpraxis.

Cristian Burnei, medic specialist ortopedie-traumatologie: „vă anunţ prin această cale că Prof. Dr. Gh. Burnei va începe consultaţiile şi anumite intervenţii chirurgicale împreună cu subsemnatul, la Clinică Graal Medical din 19.07.2017. Programările se fac la tel +40 (730) 166 512 Adrian Almăjanu. Nu sunaţi la call center deocamdată. Din păcate consultaţiile şi intervenţiile vor fi contra cost deoarece Dl Prof., nu are încă voie să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor. Să auzim de mai bine”

Dosarul în care medicul Gheorghe Burnei este trimis în judecată pentru luare de mită a fost înregistrat în luna iunie la Tribunalul București. Acuzațiile formulate împotriva sa au legătură cu o vastă anchetă jurnalistică care avansa, în luna decembrie a anului trecut, și o ipoteză șocantă, încă investigată de procurorii care instrumentează cazul. Potrivit acesteia, unii dintre pacienții minori ai doctorului Gheorghe Burnei ar fi făcut obiectul unor experimente medicale cu proteze neomologate.

Medicul ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza protezele neomologate.

În urma perchezițiilor efectuate din decembrie 2016, anchetatorii au găsit în frigiderul din cabinetul doctorului fragmente osoase și ligamente de copii, ținute laolaltă cu produse alimentare.

În plus, aproximativ 50 de familii au depus plângeri împotriva medicului pentru malpraxis. Unii părinţi sustin ca li s-ar fi pretins zeci de mii de euro pentru tije si proteze care ar fi de fapt decontate de stat.

Ancheta jurnalistică poate fi citită AICI și AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.