Fiecare copil are dreptul la o copilărie fericită, iar copiii bolnavi au aceleaşi vise şi speranţe ca şi cei sănătoşi. Boala le-a luat forţa de a se mişca, de a mânca singuri sau de a merge la şcoală, dar nu le poate lua zâmbetul, dorinţa de joacă şi curiozitatea de a învăţa şi de a se dezvolta.

“Când l-am cunoscut eu, Dani era un adolescent glumeț, cu mult chef de vorbă și acțiune. Limitările cauzate de boală (Dani fiind imobilizat în cărucior cu rotile și fără să-și poată folosi mâinile) îl împiedicau să se exprime așa cum dorea și să comunice cu ceilalți. Setea enormă de a experimenta lucruri noi a fost astâmpărată prin interpretarea multor roluri în piese teatrale cunoscute sau improvizate. La început, el alegea roluri de autoritate (politist, rege, patron, tată, etc). Acum dorește să aibă și alte roluri, prin care să se cunoască mai bine pe sine, cât și pe ceilalți”, povesteşte George Vlad Stoian, coordonatorul Centrului de zi pentru copii de la HOSPICE Brașov.

Terapia prin teatru sau dramaterapia este o metodă eficientă de îmbunătăţire a calităţii vieţii copiilor cu fibroza chistica, epidermoliza buloasa, tetrapareza spastica, tumori cerebrale sau alte boli incurabile și cu prognostic limitat de viață. În Brașov, 40 de astfel de copii beneficiari ai serviciilor HOSPICE, cu vârste între 6-18 ani și care se află în faze stabile ale bolii, aşteaptă cu nerăbdare aceste ateliere gratuite, care ar urma să înceapă în luna aprilie 2017.

Ne puteţi sprijini cu o donaţie pe platforma bursabinelui.ro sau AICI.

  • Cu 50 de lei susţineţi un copil să participe la un atelier de terapie prin artă (durata de 3 ore)
  • Cu 200 de lei susţineţi participarea unui copil la ateliere timp de 1 lună.
  • Cu 1.300 de lei susţineţi participarea unui copil la ateliere pe toată perioada proiectului (7 luni)

Terapia prin artă poate vindeca răni ale sufletului şi reda copilăria micilor noștri pacienți. Vă mulţumim pentru că le oferiţi acestor copii clipe de fericire și ocazia de a se bucura de viață!

Sursa: Hospice.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.