Alimente nerecomandate pentru inima ta

Nu ne referim neapărat la bolnavii de inimă, ci la orice persoană interesată să-și mențină inima sănătoasă. Iată alimentele pe care ar trebui să le consumăm în cantități reduse sau cat mai rar posibil!

Pâinea

Este bine să ne rezumăm la maxim câteva felii pe paine pe zi. În plus, este ideal să nu consumăm pâine albă, ci neagră sau integrală cu semințe. Painea are un conținut bogat de sare, o felie conţinând aproximativ 15% din cantitatea zilnică recomandată de sare.

Mezelurile

Parizerul, crenvuştii și salamul sunt cele mai nesănătoase din cauza cantităţii mari de sare, dar şi a altor ingrediente nerecomandate.

Carnea de pui, supele, sandvișurile – din cauza nivelului ridicat de sare, de asemenea. Este foarte important să le consumăm cu moderație sau să încercăm să nu adăugăm sare (aproape) deloc.

Și nu în ultimul rând, alimentul cel mai des comandat de către români: delicioasa pizza. Două- trei felii de pizza (în funcție de sortimente) acoperă cantitatea maximă de sare care poate fi consumată zilnic.

Foarte important este să evităm alimentele prea grase, prăjelile și alcoolul. Grăsimea în combinație cu prea multă sare, este clar ceea ce nu trebuie pentru menținerea unei inimi sănătoase.

Așadar… sănătate, că-i mai bună decat toate!