30.8 C
București

Până la ce vârstă ar putea trăi oamenii

Importante

Care este limita de vârstă până la care oamenii pot trăi în zilele noastre este o întrebare, de la care cu greu se poate obţine un răspuns.

O echipă de cercetători formată din Xiao Dong, Brandon Milholland și Jan Vijg a găsit răspunsul la această întrebare, în urma unui studiu amplu pe care l-au realizat.

Ei au analizat date demografice din 41 de țări de pe tot globul, ca să înțeleagă factorii care influențează longevitatea la unele popoare.

Deşi în ultimul secol, speranța de viață a oamenilor a crescut foarte mult, datorită progresului medicinei, totuși, în prezent aceasta nu mai crește. Cel mai longeviv om din lume, despre care știm oficial, a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani.

Cercetătorii au vrut să afle dacă există o vârsta maximă, o limita dincolo de care organismul uman nu mai poate rezista. Această vârsta este 125 de ani, conform studiului publicat de cei trei. Indiferent de gene și de stilul sănătos de viață, aceasta pare să fie speranța maximă de viață a unui om, dincolo de care nimeni nu poate trece.

Oamenii de ştiinţă susţin că moartea de batrânețe nu survine din cauza unor boli, ci în urma proceselor naturale, iminente, de degradare pe care le suferă trupul. Iar dacă de boli ne putem feri și ne putem trata, această degenerare este imposibil de oprit. De aceea, experții cred că indiferent dacă vom găsi leacul pentru unele boli acum incurabile, oamenii nu vor putea trăi mai mult de 125 de ani.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole