30.8 C
București

Pacienții români pot participa la primul studiu internațional adresat persoanelor care au cancer la ficat

Importante

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO) a aderat la un parteneriat global, format din organizații similare din America de Nord, Asia și Europa. În cadrul acestui parteneriat este derulat primul studiu internațional adresat pacienților diagnosticați cu cancer la ficat.

Realizat la nivel mondial, studiul vizează colectarea de informații relevante cu privire la tratamentul cancerului de ficat, direct de la pacienți, pentru a oferi medicilor și cercetătorilor date care pot contribui la îmbunătățirea tratamentului. Până la data de 31 martie 2017 pacienții pot completa sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com. Toate datele completate sunt confidenţiale.

,,Sper ca un număr cât mai mare de pacienți români să completeze acest chestionar și să împărtășească celorlalți din greutățile întâmpinate în lupta cu boala. Este o șansă importantă de a înțelege mai bine această boală și de a îmbunătăți viața pacienților care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienți se află în această situație, cancerul de ficat reprezentând cel de-al șaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume.”- este declarația Marinelei Debu, președintele APAH-RO.

Rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al lui 2017, sub forma unui raport.

Sondajul a fost realizat de către compania de cercetare Strategic Sight, care va analiza rezultatele în colaborare cu Medical Technology Research Group, cu un ajutor de cercetare oferit de Sirtex Medical Limited.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole