Rujeola a fost învinsă pentru prima dată în Marea Britanie, comunică Organizația Mondială a Sănătății

Corpul global al sănătății consideră că o țară a eliminat complet o boală atunci când a reușit să oprească boala repesctivă din libera circulație în ultimii trei ani. Experții avertizează totuși că există focare severe în Europa.

Această veste vine la numai o săptămână după ce Anglia a anunțat că și-a atins targetul ca 95% dintre copii au făcut deja prima doză de vaccinare contra rujeolei, rubeolei și oreionului înainte de vârsta de cinci ani.

Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au realizat deja această performanță.

Acest fapt este considerat foarte important deoarece asigură imunitatea cetățenilor astfel încât boala nu se poate răspândi datorită nivelului ridicat de vaccinări.

Rujeola sau pojarul, cum este cunoscut la noi, este o boală a coplăriri si se poate recunoaște printr-o erupție puternică de culoare roșie și febră de până la 40,5 grade Celsius.  Aceasta este o boală virală care se poate transmite foarte ușor prin vorbit, râs, salivă sau mucoasa nazală.

Virusul rujeolic are o scurtă durată de supraviețuire, mai putin de 2 ore în aer, în aer sau pe suprafețe și o sensibilitate deosebită la solvenții organici (soluții de curățare), căldură și ultraviolete. În schimb, rezistă foarte bine la frig ( virusul poate fi conservat ani de zile la -70 grade Celsius). Din acest motiv virusul este mai sctiv in lunile mai reci și cu soare puțin dar s-au înregistrat cazuri în anii precedenți și în a doua jumătate a primăverii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.