Celebrul luptător împotriva transpirației, deodorantul, pare să piardă războiul. Riscurile de alzheimer și cancer mamar, de exemplu,  datorate aluminiului si parabenilor din antiperspirante le fac pe doamne să fie mai îngrijorate. Din acest motiv ne-am documentat pentru a veni cu soluții. Am identificat urmatoarele elemente ce pot fi folosite individual sau combinate: suc de lămâie, amidon de porumb, aloe vera (proaspătă sau gel), uleiuri esențiale (mușețel, coriandru sau lavandă), ulei de cocos, etc.

Propunerea noastră: 5 picături de ulei esențial de mușețel, 2 linguri de amidon de porumb, 2 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de suc de lămâie sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine și se pune într-un recipient spray cu debit redus și apoi  la frigider pentru câteva ore. După ce se administrează (se dă la subraț), este indicat ca preparatul să se păstreze la frigider. Atenție: Nu-l apropiați de ochi!

Deodorantele făcute în casă se împart în trei categorii, dupa aspectul rezultat: lichid (prezentat astăzi de noi), solid  (asemeni unui săpunel sau bilă) sau cremos, ori praf. Dacă primul se administrează prin pulverizare, celelalte se aplică direct și respectiv cu pensula (gen cea de makeup). Vorbim curând și despre celelalte ultimele doua. Dintre cele lichide, cele mai întâlnite alegeri au la bază uleiul de cocos, uneori amestecat cu aloe vera.

Ne-ar interesa foarte tare și ce soluții ați găsit dumneavoastră. Mai ales cele care au dat rezultate. Comentați la articol sau la postările de pe facebook.

Cum descoperim și consolidăm o soluție, devenim mai bogați! Mulțumim anticipat!

P.S. Uleiul esențial din mușețelul românesc (materie primă) este cel mai bun!