Nausica Vințan este CFO-ul Centrului BioFocus, cea mai complexă școală de masaj din România. De luni bune este alături de proiectul revistei noastre și un sprijin important pentru conectarea revistei la domeniul Medicina Alternativă și Complementară. Ne-am gândit să-i adresam câteva întrebări referitoare la masaj și beneficiile acestuia.

7Aprilie.ro: Nausica, care sunt cele mai importante beneficii ale masajului?

Nausica Vințan: Beneficiile pe care le aduce masajul corpului fizic sunt bine cunoscute: relaxează mușchii, elimina contracturile, alunga durerile, îmbunătățește aspectul pielii, produce o stare de bine. Se discută mai rar despre beneficiile profunde ale masajului. Masajul este o artă complexă. Mecanismele de refacere ale corpului intra in actiune doar atunci când corpul este în stare de relaxare. Prin simpla inducere a unei stări de relaxare profunda, masajul declanșează procese de vindecarea la toate nivelurile ființei. Chiar daca, aparent, masajul se adresează doar fizicului, el are acces direct la gândurile și emoțiile omului, echilibrându-le în cel mai scurt timp.

7Aprilie.ro: Cum explici legătura dintre emoții și problemele ce apar în corpul fizic?

Nausica Vințan: Sintagma „totul este energie”  a devenit destul de larg acceptata. Emoțiile neprocesate se cuibăresc în țesuturi sub forma de depozite toxice de energie și pot provoca de acolo o serie întreaga de neplăceri, dintre cele mai variate și cu grade diferite de gravitate. Odată cu eliberarea tensiunilor și contracturilor din mușchi se pun în mișcare si aceste energii stagnante. Masajul are darul de a ajuta la eliberarea lor. Uneori în timpul masajului pot avea loc eliberari emoționale, pe cat de surprinzătoare, pe atât de benefice. Instalarea unei stări de pace și calm, creșterea nivelului de energie, creșterea vitalității, senzația că totul circulă mai bine în corp, sentimentul ca ești mai plin de viață, sunt toate efecte ce se resimt imediat după un masaj. Uneori pot apărea crize de plâns fara motiv, de răs, gânduri sau amintiri neașteptate, răspunsuri si solutii la dileme de viață. După cum se vede, adevaratul masaj este cu mult mai mult decât o frecție.

Bucuria lucrului la BioFocus

7Aprilie.ro: Calitatea servicilor pe piața lasa deseori de dorit. Mulți romani nici nu știu ce este un masaj de calitate pentru că nu au avut ocazia să îl primească. Ce face școala dumneavoastră în sensul acesta?

Nausica Vințan: Noi simțim că este misiunea noastră să educăm piața, client cu client. Le explicam cursanților noștri  că fiecare masaj de calitate pe care il ofera va lăsa un client mai relaxat, mai sănătos și mai mulțumit, si se va constitui într-un etalon pentru toate masajele ce vor urma. O persoană care a primit un masaj adevărat de la un terapeut profesionist nu va mai accepta un masaj de calitate îndoielnică!

7Aprilie.ro: În ultimii ani v-ați impus  ca unul dintre jucători importanți pe piața cursurilor de masaj. Ce vă face diferiti de alte școli?

Nausica Vințan: Scopul nostru este să îi ajutăm pe oameni să beneficieze la maxim de banii investiți și de timpul petrecut la cursuri. Ne dorim ca studenții noștri să fie cat mai bine pregătiți si mai încrezători în forțele lor atunci când termină cursurile. Avem grija să îi echipăm cu competențe certe si complexe, astfel încât să înceapă rapid și cu curaj să își gaseasca clienți pe care să îi poate fideliza cu ușurință prin calitatea masajului oferit. Nivelul de pregătire și de dedicare al profesorilor este deosebit. Calitatea suportului de predare,  metodele de învățare eficientă și de fixare a informației, faptul ca facem practică intens în timpul orelor de curs și, nu în ultimul rând, atmosfera deschisă și prietenoasă, fac ca oamenii să vină cu mare bucurie la cursuri.

7Aprilie.ro: Ce fel de masaj se poate învăța la școala dumneavoastră?

Nausica Vințan: Suntem școală acreditată pentru cursurile de tehnician maseur, ce constau in patru module: masaj somatic/de relaxare, masaj reflexogen, drenaj limfatic și masaj terapeutic. În plus, la noi se poate învăța o mare varietate de tehnici de masaj predate de specialiști de prestigiu:  masajul pe scaun, masajul tradițional rusesc, masajul sportiv, masajul egiptean, fitness masajul anticelulitic și de remodelare corporală, masajul ayurvedic al feței, masajul thailandez cu ulei,  masajul indian al feței scalpului și zonei cervicale, cursuri de aromaterapie pentru maseuri, sunt doar o parte din cursurile din portofoliul nostru.

 7Aprilie.ro: Cine poate face cursuri de masaj?

Nausica Vințan: Mesajul poate fi învățat de catre aproape oricine. Trebuie doar să nu suferi de o boală care să nu permită practicarea masajului.  Avem cursanți elevi dar și pensionari.  Vin la cursuri oameni care vor să-și schimbe profesia, sau care vor să își rotunjească veniturile practicând masajul în afara orelor de servici. Vin si  persoane care vor să învețe masajul pentru familie sau vor să lărgească nivelul de înțelegere a ființei proprii.

Avem cursanți studenți, contabili, avocați, mame și bunici, medici, șomeri, câțiva actori, sportivi sau antrenori,  ingineri, cadre medicale. Unii vin de la zeci sau sute de kilometri distanță pentru a învăța. Ne înclinăm în fața lor! Orice efort pentru creșterea calității vieții merită tot respectul nostru.

7Aprilie.ro: Care este mesajul școlii de masaj BioFocus cu ocazia zilei Mondiale a Sănătății?

Nausica Vințan: Popoarele în cultura cărora masajul este un obicei tradițional sunt mai fericite și mai sănătoase.  Să fim și noi, romanii,  mai fericiți și mai sănătoși! Să aducem în fiecare zi sănătatea în viața noastră, și prin intermediul masajului!

De la stanga la dreapta: Cristina, Raluca, Nausica, Cristi, Camelia, Adriana și Georgiana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.