25.4 C
București

Copiii diagnosticati cu sindromul Down, fibroza chistica, epidermoliza buloasa, sindrom Dravet vor beneficia de insotitor

Importante

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu au semnat ordinul de modificare și completare a Anexei nr. 1 a Ordinului 1306/1883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
S-au reanalizat criteriile prevăzute în  Ordinul nr. 1306/1883/2016 care restricționau accesul unor copii cu boli genetice grave la asistență permanentă acordată de un asistent personal/însoțitor. În urma aprobării actului normativ, au fost modificate și completate criteriile pentru încadrarea în grad de handicap grav a următoarelor afecțiuni din categoria bolilor genetice, respectiv sindrom Down, fibroza chistică și epidermoliza buloasă.
Modificarea și completarea actului normativ au fost realizate ca urmare a multiplelor sesizări adresate atât Ministerului Sănătății, cât și Ministerului Muncii și Justiției Sociale din partea asociațiilor de părinți ai copiilor diagnosticați cu afecțiunile mai sus menționate.
În plus, un asistent personal în permanență poate fi un motiv bucurie pentru cel mic.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole