Peste 38% dintre femei au fost îndrumate de urgență către un control medical de specialitate, potrivit roche.ro

Fundația Renașterea a derulat, anul trecut, cu sprijinul Roche România, o caravană prin care femei din zone defavorizate au putut beneficia de controale medicale gratuite, cu ajutorul unei Unități Mobile de Diagnostic. În cadrul acestei caravane, în perioada august-decembrie 2016, în județele Constanța și Focșani, aproximativ 1.800 de femei au beneficiat de examinări pentru depistarea riscului de cancer de sân și de col uterin, precum și de alte investigații medicale gratuite. În cadrul acestei campanii au fost efectuate până acum, aproximativ 1.200  de  mamografii și peste 1.680 de teste Babeș – Papanicolau.

Rezultatele examinărilor medicale realizate pentru depistarea precoce a cancerului de sân evidențiază încă o dată nevoia creșterii nivelului de educație medicală al femeilor, precum și eforturi susținute pentru promovarea importanței controalelor medicale periodice. Multe dintre femei prezentau deja probleme, dar nu aveau în plan să meargă la medicul specialist pentru o consultație. Dintre cele 1.800 de femei care au participat la această campanie, 38,28% au fost îndrumate către medicul specialist pentru mai multe investigații, iar 2,68% au fost direcționate de urgență către un consult oncologic.

Această caravană a evidențiat probleme serioase și în ceea ce privește riscul de apariție al cancerului de col uterin. 23% dintre femeile examinate au primit direct recomandare pentru un consult oncologic, iar 18,14% au fost diagnosticate cu diferite alte afecțiuni (infecții sau inflamații).

Fundația Renașterea desfășoară programul de screening pentru cancerul de sân și cel de col uterin încă din anul 2008. În perioada 2008-2016, Unitatea Mobilă de Diagnostic a ajuns în peste 55 de localități rurale sau în orașe mici din 21 de județe, oferind investigații medicale gratuite pentru 18.781 de femei. În această perioadă au fost efectuate 10.317 mamografii și 17.661 teste Babeș-Papanicolau.

Studiul „Afecțiunile Oncologice Feminine în România” realizat recent de ISRA Center, pentru Coaliția pentru Sănătatea Femeii și Roche România, arată că implementarea unui program de screening gratuit pentru cancerul de sân, promovarea adecvată a programului de screening existent pentru cancerul de col uterin și creșterea nivelului de educație cu privire la importanța controalelor medicale periodice sunt măsuri necesare pentru managementul eficient al afecțiunilor oncologice feminine în România.

Iar acestea fiind spuse, avem numai cuvinte de laudă pentru Roche România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.