23.1 C
București

O româncă din Elveția salvează copii bolnavi de inimă din România

Importante

Acțiunea este inițiată de Simona Pernot și Asociația „Salveaza o inima”, și este sprijinită de către Fundația elvețiană Trafigura, care s-a angajat să dubleze suma donată în cadrul proiectului, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/save-a-heart-2/.

La prima editie, organizată anul trecut, atât românii, cât și străinii au donat peste 45.000 de Euro, bani care au fost directionați pentru intervențiile chirurgicale și tratamentele postoperatorii pe care le-au suportat 19 de copii cu boli congenitale ale inimii.

„Sunt foarte îngrijorat de numărul tot mai mare de copii care se nasc cu malformații grave ale inimii în România, mulți dintre ei provenind din familii defavorizate. Vrem să le întindem o mână de ajutor, să le oferim toată dragostea noastră și le multumim din suflet prietenilor de la Fundația Trafigura pentru sprijinul acordat. Anul trecut am reusit să salvăm 19 copii cu malformații congenitale ale inimii și ne bucurăm ca și in acest an mesajul nostru umanitar a reusit să găsească ecou în inimile oamenilor”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima”.

Fundatia Trafigura, înființată in 2007, a derulat anul trecut 51 de programe de responsabilizare socială în 29 de tari, alocând fonduri de aproximativ 5 milioane de dolari. Asociația „Salvează o inimă” este prima și singura organizație din România cu care Trafigura colaborează.

Până la finele anului 2017, Asociația „Salveaza o inima” și-a propus, cu suportul Fundatiei Trafigura, să salveze 50 de copii cu malformatii ale inimii, 2 dintre acestia beneficiind deja de operație și tratamentul postoperatoriu. De la începutul anului, ONG-ul romanesc a strans fondurile necesare pentru salvarea a peste 70 de copii născuți cu diverse malformații grave, campaniilor umanitare alăturându-se peste 50.000 de persoane fizice și companii, care au donat peste 700.000 de Euro în mediul online.

Sursa Stiri ONG.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole