Iată cateva alimente care ajută la scăderea colesterolului, fiind benefice pentru sănătatea inimii tale:
Delicioasele căpșuni
Pline de antioxidanţi, căpșunile ajută la scăderea colesterolului „rău”. Le poți consuma ca desert (probabil cel mai sănătos desert pentru inimă).
Nucile
Bogate în grăsimi nesaturate, nucile sunt fără doar și poate indicate pentru buna funcționare a inimii, reducand colesterolul cu 3-19%. Migdalele, castanele, fisticul sunt, de asemenea, recomandate.
Peștele
Bogat în acizi graşi Omega-3, este zilnic recomandat. La fel și uleiurile de pește!
Turmericul
Acest condiment previne formarea plăcilor ateromatoase pe vasele de sânge. Mai exact, previne infarctul.
Ceapa
Ceapa ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, la creșterea colesterolului „bun”, la scăderea tensiunii arteriale şi previne formarea cheagurilor de sânge.
Orezul brun
Acest tip de orez conţine complexul de vitamine B, fibre, magneziu şi potasiu, care întăresc inima şi o feresc de afecţiuni.
Cartofii dulci
Sursă excelentă de Vitamina A, nutrient esenţial care protejează ochii, pielea, sitemul cardio- vascular.
Foto: Millionpictures.co/Betty