Alzheimer este o afecțiune a creierului care afectează memoria, gândirea și raționamentul unui individ. Pierderea memoriei care perturbă activitățile cotidiene poate fi un simptom al Alzheimer, dar și al unei alte boli degenerative a creierului.

Asociația pentru Alzheimer din Statele Unite a elaborat o listă cu 10 semne care pot anunța instalarea acestei afecțiuni. Fiecare dintre suferinzii de această boală s-a confruntat cu aceste simptome, într-o măsură mai mică sau mai mare. Dacă vi se pare că vreunul dintre acestea se potrivește și în cazul dvs, vă rugăm să nu-l ignorați și să vă adresați unui medic.

„Cineva care suferă de această afecțiune își poate aminti, de pildă, o întâmplare de la vârsta de 9 ani. Dar poate uita complet ce i s-a întâmplat în urmă cu 3 minute”, susține Phillip Bennett managerul pe proiecte educaționale al Asociației americane.

Cele 10 semne care pot anunța instalarea Alzheimer:

1) Pierderile de memorie;

2) Dificultăți în planificare sau în rezolvarea problemelor;

3) Greutăți în rezolvarea celor mai familiare sarcini;

4) O stare pronunțată de confuzie legată de loc și de timp;

5) Probleme de receptare a stimulilor vizuali și a celor spațiali;

6) Dificultăți în actul vorbirii și al scrierii;

7) Rătăcirea lucrurilor și pierderea capacității de a recompune în minte pașii anteriori;

8) Scăderea puterii de a raționa;

9) Retragerea din activitățile sociale;

10) Schimbări bruște de stare sufletească și tulburări de personalitate.

Din momentul descoperirii sale, în 1984, de către neurologul columbian Francisco Lopera, în cele peste trei decenii scurse, Alzheimer-ul continuă să rămână o afecțiune imbatabilă. La această oră, nu există un tratament pentru bolnavii de Alzheimer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.